Szeretnék úszni, de félek hogy férfias alakom lesz tőle, mennyi edzés fér bele?
tudom hogy ez nem hangzik túl jó, de őszintén az én szívem szakad meg hogy egy ilyen dolog miatt nem űzhetem ezt a sportot, amit már annyi ideje szeretnék csinálni:/
sosem volt magabiztosságom, úgyhogy a bennem egyetlen jó dolgot: vékony homokóra alakot, nagyon értékelem.
de sajnos amikor csak profi női úszókat látok, főleg amikor nem egyrészes fürdőruhában, hanem ilyen bikiniben meg hasonlók, vagy akár rövidnadrágban, nagyon nem tetszik az alakjuk.
sem a láb, sem a fenék, a kar meg has végképp nem. úgy vettem észre hogy mindegyikőjüknek, még a legszebbeknek is olyan a dereka mint egy deszka, bocsánat a durva hasonlatért, nem nagyon tudom máshogy jellemezni >_< és teljesen felnézek rájuk, és tisztelem őket, viszont ismerem magam annyira hogy tudom, nem tudnám magamnak megbocsátani ha az egyetlen valamennyire jó adottságomat elszúrnám.
viszont úszni még mindig szeretnék. jelenleg csak heti egyszer úszok, de az is sulis, szóval elég rövid idő, és szeretnék gimin kívül is, de nem tudom heti hány óra kemény úszás edzést engedhetek meg magamnak anélkül hogy nekem is ilyen testalkatom és túl sok izmom legyen?
tanácsok?
Azokat az olimpikonokat nézted, akik heti 6 nap edzenek. Az egész életük ekörül forog.
Ez olyan mintha egy férfi azért nem merne súlyzóhoz érni, mert fél, hogy úgy fog kinézni mint Schwarzenegger.
Ehhez kicsit több kell mint hobbi sport.
Ne aggódj és csináld azt amit élvezel. :)
A versenysportban azért szerek is mennek, úgy tudom, de eleve az edzésmennyiség s az intenzitás is durva...
Amúgy pedig... Az izmosodás nem hipp-hopp megy végbe. Nem fogsz úgy ébredni, hogy hirtelen eltűnt a jó alakod... Ha egy apró negatív változást látsz, még mindig csökkentheted az edzések számát, előre én tuti nem aggódnék...
S neked más is lehet a genetikád, mint az úszóknak, akit láttál. Nem lehet megmondani, hogy milyen alakod lesz akár rengeteg úszástól.
Egyszer-kétszer ha elmész úszni (egy héten), akttól még
nem lesz fiús alakod
Nyugdtan ússzál, amennyi csak belefér. Nézd meg Jakabos Zsuzsit, Kapás Bogit vagy Szepesi Nikit. A versenyszerű úszás mellett is nagyon nőiesek.
Az úszás önmagában nem sok izmot épít, de feszes, formás leszel tőle. Hajrá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!