Ti gondoltatok mar erre horgaszok?
A kutyatáp jó csali,sokan etetésre is használják.
Sajttal pl.márnázni szoktak,érett szilvát szeretik az amurok,vagy a főtt krumpli és nokedli jó ponty csali.És sorolhatnám!Mi horgászok sok mindent kipróbálunk,hogy halat foghassunk... :-)
Ha már szoktatásról van szó akkor : alkohol ,nem szoktat viszont éberséget lenyomja.
A hal relatíve nagyon alacsony testhőmérséklettel bírj,a szervezete nagyonlassan bontja le ,de mivel a víz folyamatosa higítja,így nincs mérgező dózis,és a hal alapvetően kevéske oxigént tud kiszűrni,ezért használja állandóan a kopoltyút,a legkisebb alkohol is már a szorítja ki az oxigént a szállítóközegből :) így fokozatosan lassul.
Az 100% ,hogy ez megtörténik ,de kérdéses ,hogy ez is közrejátszik-e a fogósságban,szerintem alapból vevők a halak ezekre az ízekre (sparos ízesített 40%-os eper vodka 0,7l 800 ft ,átlag 1 deciben 2 marék száraz kukoricát kiáztatok ,a legjobb csalik egyike szokott belőle kijönni :)
Én házi csalit csináltam :)
Párom vett ananászt.Azt ugye "hámozni" kell,a külső rétegen sajna sok marad,illetve a belső fás "torzsa" se éppen fogyasztandó,de ezeket ha megkóstolod nagyon intenzív szinte "csípős" ízűek,fogtam,felvagdaltam őket ,50-50% víz+ananász aroma ,kis üvegcsékbe ez a higított ananász aroma,a felvagdalt torzsa+ananász héj bele,hadd ázzon ,sűrűn kevergetem napi 4-5x , passzírozás szinten ,egyik üvegcsében gumikukorica (zsákosak belül kemény szivacs ami lassan de beszívja és fokozatosan engedi ki az aromát) ,a másikban vegyesen natúr vagy édes etetőbojlik,pelletek (így kell etetőbojliból csalizót csinálni) ill. sima takarmánykukoricát is áztatok.
Ilyesmi kis otthoni ingyencsalik váltják meg a világot sokszor (mi lett volna a héj+torzsa? -szemét)
Az SBS 1 literes ananász aromáját használom .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!