Horgászok! Pelletezéshez fontos a rendszeres etetés?
A rendszeres alatt te a szerelék köré etetést értesz,vagy szoktató etetést?
Mindkettő jó ha van.
Szoktató etetés : lényege,hogy rendszeres etetésre a halak odaszokjanak,van aki szerint bevállt van aki szerint nem,és elvbe a hal nem képes rászokni,mert az ösztönein kívül mást nem képes megtanulni,és akik szerint bevált dolog az csak a halrajok vándorlását érzi mert nem ugyanaz a raj jár vissza.
A ráetetés : reklám,ha etetsz mellé akkor felhőz a vízmogás viszi az ízeket ,illatokat és reklámozza a csalid körét,egy két szem pici csali meg nehezen fogja magát reklámozni odalent ,maximum a tőle 20centire császkáló hal megérzi,de nem vonz oda 30 méterről egy pontyot.
Én úgy vagyok vele,hogy ha a szakirodalom szerint a hal csak az ösztönei körül forog és nem képes megszokni ,emlékezni egy adott helyre és összekapcsolni valamivel akkor én köszönöm kihagyom.
Sokan csak azzal magyarázzák,hogy maradványokra bukkan csapatokból 1-1 példány és a közelben marad az újabb csapat majd tovább áll és így forog (magyarul nem adott 2-3 csapat ponty jár vissza hanem ahogy vándorolnak amikor etetve van 1-2 csapat x eséllyel ott marad ).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!