Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Horgászdamil választás,...

Horgászdamil választás, fenekező horgászathoz, bojlis botokra,80-as méretű orsókra. Néha horgászok akadós vizeken is. Milyen damilt tudnátok ajánlani?

Figyelt kérdés
Év vége felé szeretném lecserélni mindkét botomon a damilt (most Daiwa Infinity Duo Carp van rajtuk, 0,27 mm-es méretben). Az egyik bot: Trabucco Cyclone Carp 2 részes,3,60 méteres,3 lbs bojlis bot. A másik bot: Prologic C1 2 részes,3,60 méteres,3 lbs bojlis bot. Az orsó mindkét boton K-KARP BULLER LD 8. 000 nyeletőfékes orsó. Monofil főzsinórt szeretnék, 0,30 vagy 0,35 mm-es méretben, süllyedőt (gyorsan süllyedjen bedobás után).10-12 méter fonott dobóelőke zsinór kerülne még a szerelékre (0,25-ösre gondoltam), illetve a fonott horogelőke. Eddig ezeket a monofil főzsinórokat nézegettem: -Carp zoom bull dog fluo zsinór -Spro Strategy Tycoon -Spro Carp maxx -Carp Expert UV Fluo, vagy Orange, vagy Bojlie Spec. A fluo zsinórok nem feltűnőbbek a vízben a halak szemüvegén keresztül? Melyiket ajánljátok inkább a fenekező (de nem csak bojlis) horgászatra: valamilyen fluo színű (zöld, narancs, sárga), vagy a "hagyományos", sötétebb, barnás, egyszínű zsinórokat? Tapasztalatok, vélemények is érdekelnek! Üdv!

2015. aug. 30. 17:11
 1/8 anonim ***** válasza:
2 évig horgásztam zöld fluo zsinórral, semmi gond nem volt vele. Ugyanúgy fogtam vele, mint a matt színűvel vagy színtelennel.
2015. aug. 30. 17:16
 2/8 anonim ***** válasza:
A nevis japan jó termékeket gyárt.Nekem a 30as damil vált be.
2015. aug. 30. 17:52
 3/8 anonim ***** válasza:
Egyes vagyok, Okuma Ultramax zsinórt használok 0,30-as méretben. Bevált, 10 kiló körüli hal is kijön vele. Arany színű.
2015. aug. 30. 18:06
 4/8 anonim ***** válasza:
Egyes vagyok még mindig. Az akadókat is jól bírja, tegnap vagy ötször akadtam le, egyszer se szakadt. Az előke engedett, de azt csak húszasból szoktam kötni.
2015. aug. 30. 18:14
 5/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat. Pont most találtam rá a Prologic XLNT HP Camo zsinórjára, mindenki nagyon dicséri. Eddig nagyon szimpatikus, meg ugye van Prologic botom is, és nagyon meg vagyok vele elégedve.

Utána fogok olvasni az Okumának.

Egy másik botomon van Nevis Espirit 0,35, végül is egyszer sem szakadt el, jól bírta (bár nem sokszor használtam). A Nevisről hallottam már jót, meg rosszat is.

2015. aug. 30. 21:30
 6/8 anonim ***** válasza:

A Carp Zoom Bull Dog nagyon merev zsinór, azt ne vegyél, olyan, mint egy drót, alig lehet kötni, nagyon rosszul bírja, egy 6-os horgot már alig lehet megkötni vele.

Én Spro zsinórokat használok, illetve a Trabucconak is vannak olyanok, amik beváltak, kellően lágyak és jól tűrik a csomót.

2015. szept. 1. 08:29
 7/8 anonim ***** válasza:
A trabuccokat én is ajánlom! Az összes botomon azt hasznalok,nekem nagyon bevallt.
2015. szept. 1. 10:46
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! :)
2015. szept. 2. 21:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!