Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Hogy javítsak a teljesítményemen?

Mirk kérdése:

Hogy javítsak a teljesítményemen?

Figyelt kérdés

Nemrég kezdtem el "ismét" úszni.

Még 6 évesen beírattak a szüleim úszás edzésre amit 4 évig csináltam, elég keményen heti ötször. Azóta eltelt 20 év sport nélkül. Vagy két hete elhatároztam, hogy ismét elkezdem. A technika megvan, csak az állóképesség hibádzik.

Legutóbbi alkalommal sikerült két és fél km másfél óra alatt (100 hosz a 25 méteres medencében).

Azt szeretném, hogy javuljon ez a teljesítmény, hogyan csináljam? Ússzak erősebben, hogy jobban elfáradjak? Nem nagyon szeretnék több időt a vízben tölteni, így is hosszúra nyújtom az edzést szerintem.

2015. dec. 29. 12:49
 1/2 anonim ***** válasza:
állóképességet sajnos pont nem azzal lehet növelni, ha erősebben mozogsz, hanem azzal, ha lassabban de többet. Amire készülsz, hogy az intenzitást növeled tipikus zsákutca állóképességi sportoknál, egy idő után nagyon meg tud rekedni a fejlődés, ha folyamatosan nagyon magas pulzusszámú, a végletekig kifeszített edzést csinálsz.
2015. dec. 29. 13:20
 2/2 anonim ***** válasza:
Először többet, de nem úgy, mintha "spirntelnél" (úszásnál nem tudom hogy mondják). Mondjuk növeled fokozatosan a távot, aztán ha elértél mondjuk x távot, amit kitűztél, akkor jönnek a gyorsító edzések, rövidebb távval erőből. Futásnál így szokták csinálni, hátha működik úszásnál is.
2016. jan. 1. 17:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!