Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Tudok úszni vagy sem?

Tudok úszni vagy sem?

Figyelt kérdés
16 éves vagyok és kb. 1 éve tanultam meg úgy úszni, hogy tudtam menni a vizben átúsztunk a bátyámmal a strandon egy tavat kb 200m hosszú volt. Lebegni a vizen viszont nem tudok, viz alatt úszni sem próbáltam. Most akkor mi a helyzet?

2015. júl. 3. 20:48
 1/8 anonim ***** válasza:

Ennyi idősen illene ezeket tudni, gyakorolj.

Én kb. 6-7 évesen már tudtam úszni. :)

2015. júl. 3. 20:53
 2/8 A kérdező kommentje:
Hát jó én nem tudok minden nap vagy hétvégén elmenni úszni
2015. júl. 3. 21:08
 3/8 anonim ***** válasza:
Én sem. :D Nyaranta leugrok valahova nyaralni, de kb. ennyi. :D
2015. júl. 3. 21:29
 4/8 A kérdező kommentje:

És mit javasolsz, ez elég hogy ne fúljak meg, ha folyamatosan tudok?

Vagy ez nem elég? Mert szoktam hallani, hogy van aki jó úszó és van aki nem.

2015. júl. 3. 21:34
 5/8 anonim ***** válasza:

Ha tudsz úszni, akkor mi a probléma?

Ha lebegni akarsz, akkor egyszerűen dobd fel magad. Láb kinyújt, kéz ki oldalra. Csak dobd fel magad, fent fogsz maradni, ne ijedj meg.

Víz alatt úszni olyan, mint a felszínen, csak épp nem kapsz levegőt, és ha nagy levegővétellel mész le, nehezebb lent maradni.

2015. júl. 3. 21:52
 6/8 anonim ***** válasza:

Jó játék pedig ez, úszásban lelassítani, elengedni magad és megtanulhatsz lebegni is. Persze először lehetőleg ne mély vízben.

A kérdésedre válaszolva: tudsz úszni, csak nem szabályosan. Ha 200 méteres tavon "átmentél" úgy, hogy nem volt lent a lábad, akkor az már valamiféle úszás. Más kérdés, mennyire szabályos.

De látok én uszodában nénikéket is "úszni", kint van a fejük a vízből végig és úgy löködik magukat.

2015. júl. 7. 21:02
 7/8 A kérdező kommentje:
Mit jelent az, hogy szabályos?
2015. júl. 8. 07:05
 8/8 anonim ***** válasza:
7. Ezt talán úszásoktató tudná megmondani. Ha a fejed kint van a vízből mellúszás közben végig, az biztos nem szabályos. Megfelelő testtartás kell hozzá, a karokat is megfelelően kell használni és az ütem végén újra előrehozni, összezárt ujjakkal, kinyújtani. A lábbal kis nyitni kell és úgy ellökni magad. Valami ilyesmi.
2015. júl. 21. 23:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!