Ha egy úszni nem tudó gyereket bedobnak egy mély vízbe, akkor minden esetben megfullad?
Egy gyerek esélyes hogy megfullad, mivel bepánikol. Sok kisgyekek fulladt már bele hasig érő vízbe is, mert elesett és úgy bepánikolt hogy nem tudta kihúzni a fejét.
Egy idősebb gyerek/kamasz viszont valószínű hogy fenn tudná magát tartani ilyen helyzetben, persze függ a lélekjelenlététől is.
A dél amerikai indiánok is elkezdtek úszni valahogy, de ez nem jelenti azt hogy behajították a gyerekeket a mélybe. Ott is vannak sekély vízű tavak. Mondjuk én még nem láttam úszkáló indiánt :)
az indiánok valószínűleg tudták, hogy minden csecsemő ösztönösen tud úszni, és ha kis kortól folyton víz közelben élsz, akkor nem kell "megtanulnod" úszni, mivel eleve tudsz... engem apám már csecsemő koromtól hordott az uszodába, egyáltalán nincs olyan emlékképem, hogy tanultam volna úszni, én mióta az eszemet tudom, úszom. ellenben versenyszerűen soha nem úsztam és soha nem is tanultam meg gyors úszni pl...
Anyámat és testvéreit nagyapám úgy tanította úszni, hogy 5-6 éves koruk körül kidobta őket a csónakból, a testvérei tudnak úszni, anyám meg retteg a víztől...
Féltestvérem pedig egyszerűen irigy volt, hogy úszásórán akik tudnak úszni ugrálhatnak a mély vízbe, amíg őket kínozzák, így mikor az oktató nem oda figyelt, ő is beugrott a vízbe... aztán mikor már bent volt, rá kellett jönnie, hogy is működik a dolog. Mire az edző kétségbe eshetett volna, addigra már az 5-6-odik ugrásánál tartott.
Sokan rájönnek maguktól, hogyan kell kutyaúszásban úszni, én is ezt csináltam gyerekkoromban minden segítség nélkül.
Viszont én magam kísérleteztem ki a dolgot olyan vízben, ahol még leért a lábam, nem vágott bele senki a mély vízbe. Ha bedobnak, ott a sokkhatás is szerepet játszik, az ember a dobástól lemerül a víz alá, és ha nem vettél nagy levegőt, azonnal fulladozni kezdesz. 10 másodperc, egy-két szippantás a vízből elég, hogy életveszélybe kerülj. Szóval én nem kísérleteznék ilyen oktatással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!