Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Hogyan edzek télen? (kajak)

Hogyan edzek télen? (kajak)

Figyelt kérdés

Most október elején 15 évesen kezdtem el kajakozni, és nagyon jó is volt, amíg vízen voltunk. Önmagában a téli edzéssel semmi bajom nem lenn, rám is fér, mert ez előtt nem nagyon sportoltam. A probléma az, hogy az edző aki télen van, bár jófejnek tűnik, de az elmúlt egy hónapban úgy tűnt, hogy egyáltalán nem érdekli az a csoport, amiben vagyok (gyakran be sem jött, ha igen, akkor csak ritkán volt jelen az edzésnél). Ez végülis érthető, mert a csoportból már mindenki kajakozik néhány éve, de amikor kérdezgettem tőle, hogy most mit is kéne csinálnom, mert még konditeremben sem voltam kb. 2 alkalomnál többször, akkor sem adott túl egyenes választ.

Szóval a kérdés, hogy tudtok valami tanácsot adni, hogy mire eddzek és hogyan? Nem kell részletesen, mert majd utánanézek, csak hogy legyen valami támpontom.

Előre is köszönöm!

2015. jan. 3. 13:21
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Köredzéseket kell csinálni. Nem kell nagy súly, hanem kis súly és magas ismétlésszám. Egy körben legyen legalább 6-7 gyakorlat. Ezek egymás után pihenőn nélkül menjenek le, körök között legyen pihenő. Legyen benne fekvenyomás, mellhez húzás, ferde lehúzás ( úgy mintha kajakoznál, jobbra balra húzod), csigás gépen evezés egy kézzel, ülve, láb megtámasztva, hasazás, főleg oldalsó hasizomra, fogsz súlyt a kezedbe és forogsz vele jobbra balra), de lehet sima felülés is mellette. Kézisúllyal oldalemelés, vállból nyomás, bicepszezés tricepszezés. De egyik nap ez, másik nap futás, legalább 5 km. Meg esetleg tanmedence, ha van rá lehetőség.
2015. jan. 3. 16:27
 2/3 anonim válasza:

Kajakból: D

Tudnám ajánlani, hogy egy rudat szerezz be és azzal próbáld azokat a gyakorlatokat, amiket a kérdés feltevése előtt végeztél a lényeg, hogy a hátadra nagyon vigyázz!!!!!!! Tehát növésben lévő szervezet, vagy és ha dohányzol meg sulyokkal edzed, a hátad az nem jó viszont a futást nagyon tudom ajánlani abból nagyon sokat, hogy szokjad az az egymás után történő folyamatosságot. Csináld komolyan és, legyél, sikeres ember az életedbe szívből kívánom.

2015. jan. 18. 01:40
 3/3 A kérdező kommentje:
rendben, köszönöm!
2015. jan. 19. 07:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!