Melyik csali a legfogósabb ilyenkor a Balatonon balinra?
Így van ,ahogy írtam,s az előttem író is : BALINÓLOM ,PILKER.
Ez a 2 csali "speciális" balincsali.
Tudtad,hogy a szakirodalom szerint a leggyorsabb magyarországon jól fogható hal a balin? - kb 30km/h-ra írja a szakirodalom átlagos "sprintsebességét",de elvileg 40km/h-ra is képes,testfelépítéséből adódóan.Míg a csuka&amur van a második helyen a szakirodalom szerint,de a csuka ezt a sebességet csak kis ideig tudja tartani,ill. az amur szinte azonnal elkezd lassítani.
A balinólom/pilker azon az elvet alapszik,hogy amilyen messze csak tudja az ember dobni olyan messze kell,ahogy vízbecsapódik egyből olyan gyorsan kell vontatni ahogy csak tudjuk ,légbuborékok képződnek körülötte,s a balin erre sokszor felfigyel,persze többi ragadozóval együtt,viszont egyik sem bírja addig tartani a lépést addig,míg elnem éri,a balint kivéve,tekerheted olyan gyorsan ahogy csak tudod a balin gyorsabb és lazán utoléri...
Ezért tipikus balincsali a kettő.
Pilkerből a szín lényegtelen,hisz úgy is légbubokérot húz.
Akkor vegyél belőle amekkora a bot dobósúlyába belefér.
Egésznap eredményesen fogható,de legjobban sötétedés előtti 1-1,5 órától kezdve reggelig.
Ekkor a küszcsapatok amelyekre pályázik azok kezdenek szétszéledni,egy-egy darab a csapattól távolodik erre rávág rendszerint,ergo a fényes v. csak a légburkot húzó (vagy mindkettő,idő függő) pilkerre/balinólomra rávág.
Az hogy holkeresd az egyszerű:Nyílt vizen,nem 5 méter széles csatornákon,hanem befele ;)
Én azt mondom,hogy balinra még mindig Pilker/balinólon a legjobb,bár nagyon eredményes volt nekem a küszt idéző Wobbler ...
Itt gondolok:Nevis WILLOW kék - fehér
Rapala - BalsaXtreme arany
Rapala - MinnowRap
Illetve a legfogósabb ,ha a PILKER-re nem támad:Salmo thrill
Küszcsapatot körbetapogatva vele ,a lassan vezetett küsz másolat,tökéletes "beteg" küszdarabot utánoz,túl csábító neki.
Amivel novemberi rekordomat tartom csukás napon: Salmo Slider ezzel fogtam közel 5 kilósat,igaz azóta sem fogtam vele balint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!