Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Sügérező twisternek mekkorának...

Sügérező twisternek mekkorának kell lennie?

Figyelt kérdés

Sok helyen olvastam hogy 2.5-4 cm-es twister, de 5cm a max. Venni tervezek 3cm hosszú twistereket. De elegek azok? 3cm az végül is emmi. Észre veszi azt a sügér? Mozog az rendesen?

Véleményeteket letudnátok írni?

2014. máj. 5. 23:14
 1/4 anonim válasza:
max 2,5-5 cm. annál nagyobbak már inkább süllős, kősüllős gumik szerintem.
2014. máj. 6. 18:46
 2/4 anonim ***** válasza:
2-5 cm, tökéletes. Észre fogja venni a sügér, ha megfelelő a szín,a méret, és a vezetési technika, és persze, ha van sügér a környéken. Vegyél több színt, több méretet, és fajtát, javaslom, hogy kezdőként a Mann's gumikat vásárold. Legyen közte egyfarkú, kétfarkú és gumihal is, változatos színekben. Kezdetnek a Mann's-nál jobb nem kell, rosszabbal meg nem biztos, hogy fogsz halat, kb 50-150 ft darabja (ezt az árat most hasipacsi alapon mondtam). Vegyél hozzá micro jigeket is, olyan méretben, hogy a horog a gumi felénél, harmadánál bújjon ki. Ha jó minőséget veszel a jigből, akkor kevesebb lesz a sikertelen rávágás. Állóvízre a jigből nem kell nehezebb, mint 2-3 gr-os. vezetheted szakaszosan fenéken, illetve húzhatod is egyenletesen vízközt.
2014. máj. 7. 15:19
 3/4 A kérdező kommentje:

Ez folyó víz, bár elég lassú. És ha én 3 cm hosszú twistereket akarok használni milyen horog méretet vegyek? 2/0 3/0(mert sehol nem látom centiben megírva,szóval ezzel segítenétek ha ígyírnátok).

[link]

Ez nem felel meg?

2014. máj. 7. 17:28
 4/4 Szalay Gyula válasza:
Szia! Azok a horogméretek, amiket leírtál, egy 3 centis twisterhez bődületesen nagyok. Egy ekkora gumihoz sokkal kisebb kell, mivel maga a csali is nagyon pici. Én javaslom, hogy egy ekkora csalihoz válassz 8-as vagy 6-os méretű jiget, ami súlyban ne legyen több 5 grammnál. Bár a jig súlya a vízmélységtől is függ. Ha folyóvízen horgászol, mint azt írtad is, alapból nagyobb fejet kell használnod, mivel az áramlás belekaphat, és elsodorhatja a csalit. Mann's twisterek közül én a 2 inch-es verziót szoktam használni sügérre, szín tekintetében pedig azt javaslom, mint ahogy előttem is írták, több fajtát vegyél. Egy csomagban 20 darab van, szóval egy darabig elég lesz. Nyilván minél zavarosabb a víz, annál élénkebb színt kell használnod. Remélem tudtam segíteni. :)
2015. febr. 11. 19:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!