Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Milyen orsót vegyek?

Aron.gado kérdése:

Milyen orsót vegyek?

Figyelt kérdés
Az lenne a kérdésem, hogy milyen orsót vegyek a bojlisbotomra 15000Ft-ig. Az orsó lehetőleg 60-asnál nagyobb legyen. Köszönöm.

2014. márc. 26. 08:44
 1/5 A kérdező kommentje:
És elfelejtettem, nyeletőfékes kellene.
2014. márc. 26. 08:46
 2/5 Frontosa ***** válasza:

Okuma Longbow 65-ös vagy 80-as méretben, árban a kisebb 14000, a nagyobb 15500 ft.

Kicsit olcsóbb de gyengébb minőségű a Nevis Endura 80-as.

Üdv,

2014. márc. 26. 09:29
 3/5 anonim ***** válasza:
Ebben az árkategóriában nem is kérdés, Okuma Longbow. De ha azt mondnád, hogy van rá 20-25 ezer forintod, talán még akkor is ezt ajánlanám.
2014. márc. 26. 14:42
 4/5 anonim válasza:

Pont most készülök én is bojlisbotomra orsót venni.

Sok olvasgatás és érdeklődés után arra jutottam, hogy az okuma és a shimano gyártja azokat az orsókat, amiket érdemes megvenni (itt zárójelben hozzátenném, hogy a tica orsók is igen jó minőségűek, de horror ára van egy nyeletőfékes abyss-nak pl). Sajnos sok "szutyok" orsó található olcsóbb árkategóriákban így jól meg kell gondolni, hogy mit választ az ember. Az előzőekkel ellentétben én mást mondanék abban az esetben ha távdobásra kell az orsó, mert szerintem a longbow nem épp alkalmas erre, de kétség sem fér hozzá, hogy elnyűhetetlen.

Ha kicsivel többet tudnál hozzátenni, már vehetnél egy okuma distance carpot, (22-től már lehet kapni) vagy egy banax helicont (20 körül).

2014. márc. 26. 17:08
 5/5 Farkas Milán ***** válasza:

Nyeletőfékes távdobó, igazán jó pontyozóorsót nem tudsz venni 15000 ft-ért. A nevis endura egy kalap .....

Ismerősök folyamtosan csak küszködnek vele. Volt olyan, akinek a 3-4. endurája ment tönkre egy szezonon belül és mindegyiknek ugyanaz volt a baja.

Az okuma longbow tényleg nagyon jó, de nem kifejezetten távdobó. Feltételezem, hogy neked viszont távdobó orsó kellene. Viszont ott van a banax helikon, ami még midig nem túl drága és nagyon megbízható fasza orsó. ezt tudnám legjobban ajánlani. Inkább spórolj még egy kicsit, és vegyél egy faszább orsót.... még ha a 15 ezer forintodhoz gyűjtesz 5-6-7 ezret, akkor már tudsz venni belőle jó orsót. egyébként milyen botod van?

2014. márc. 29. 06:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!