Hogyan lehet hosszútávon életben tartani a gilisztákat egy vödörben?
Ugyan nem értek annyira hozzá, de van pár ötletem.
A virágboltokban kapható virágföldek humuszban és tápanyagban gazdagok, tehát nem követsz el nagy baklövést hogyha abban tartod gilisztáidat!!
Jó ötlet szerintem az aprított zöldség is, valamint az is, hogy ültetsz valamilyen növényt a földbe. De kezdetnek szerintem kezdetnek azonban az is megfelel, hogy ha sima fűszálakat raksz a vödörbe! Nem kell a földbe belekeverni ,csak dobd rá föld tetejére. rakj a vödörbe mondjuk 10-15 fűszálat, így nyomon tudod követni, hogy a giliszták hányat húztak már föld alá illetve hogy egyáltalán táplálkoznak-e? !!
Festés nélküli, sima barna kartonpapírt beáztatsz vízben, és szétpürésíted, ezt kevered a földjükbe, tökéletes táptalaj nekik! Nem kamu, sok éven át alkalmazott és bevált dolog. A benne lévő cellulóz természetes táplálékuk, amit a növényi törmelékek talajban történő lebontásakor is esznek.
Kartonpapír hiányában tojásos doboz, vagy sima újságpapír is megteszi (de nem a csillogós felületű színes!)
Kevés konyhai növényi maradék is mehet a vödörbe, de kicsi, vékony darabok, amik nem penészednek (pl. hagymahéj, széthintve kávézacc, kevéske krumplihéj), és tényleg csak kevés! A föld soha ne legyen nedves, csak nyirkos. Ne öntözd, hanem csak spricceld, vagy permetezd vízzel ha már kezdene túl szárazzá válni. Egy-egy maréknyi frissen tépett füvet szórj a földjük tetejére, és hagyd ott nyugodtan elkomposztálódni.
És persze hűvös, sötét helyen legyen, ideális esetben pincében. A vödörbe jusson friss levegő is, a legjobb, ha fedő helyett egy ruhaanyagot feszítesz rá, és körbekötözöd szorosan, hogy kimászni azért ne tudjanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!