Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Hallottam, hogy élőhalat...

Főzős Laci kérdése:

Hallottam, hogy élőhalat tényleg nem lehet a horgászhelyről elvinni?

Figyelt kérdés
Ezek szerint akkor kíméletesen mindegyiket át kell segíteni a túlvilágra.
2014. jan. 21. 11:26
 1/7 anonim ***** válasza:
El lehet csak ne vegyenek észre :) Amúgy meg nem tudom mit számít hogy élve vagy halva viszik el az áldozatot
2014. jan. 21. 13:11
 2/7 anonim ***** válasza:

Pontosítsunk, a méretkorlátozás alá esö halat, lehet

élettelen állapotba elszállítani a horgászat után!

Gondolom evvel az volt a célja annak aki ezt kitalálta

hogy ne lehessen üzletelni ezekkel a halakkal.

Nem gondolom hogy valaki azért pecázik hogy üzleteljen

egyébként se annyira biztos a fogás sajna! Akik evvel

üzletelnek azok a halászok, és azok ezután is ugyan ugy

el fogják vinni /lopni/ mint eddig!

2014. jan. 21. 15:17
 3/7 anonim ***** válasza:

Valószínűleg a kereskedés bántotta a jogalkotót, sokan adták el a nagyobb pontyokat, amúrokat horgásztavaknak, egy 15 kg feletti folyami nyurga pontyért 60-70 000-et is simán kifizetnek.

Aki erre utazik, meg fogja oldani, pl. leszedálja a halat, mielőtt indulna, totál döglöttnek néz ki.

Meg fogják oldani, akik erre utaztak, akik meg csak a horgászat öröméért mentek, azoknak meg mind1.

2014. jan. 22. 12:07
 4/7 A kérdező kommentje:
Így már értem,és jogosnak tartom ezt az igényt.Én sem sokat fogok,és embertelen,ha ezt nem tesszük meg.
2014. jan. 22. 12:28
 5/7 anonim ***** válasza:
Az a baj, hogy ez megint nem a természet védelme miatt született, hanem bántotta őket, hogy üzleti tevékenység folyik és nekik ebből nincs pénzük.
2014. jan. 22. 13:00
 6/7 A kérdező kommentje:
Hát igen,inkább az ellenőrzést szó nélkül erősíteni kellett volna.
2014. jan. 23. 14:31
 7/7 anonim ***** válasza:
A 30 centinél kisebb egyéb halat megfelelő edényben el lehet vinni élve is, csalihal címszóval. A leszedálás jó ötlet, de szerintem az ügyes rabsicok tökélyre fogják fejleszteni a hibernálást ez okból :) Egyébként az állatvédelmi törvény is tiltja az élő hal nem megfelelő formában történő szállítását és valljuk be, ki jár horgászni 1 köbméteres tartállyal meg oxigén palackkal?
2014. jan. 25. 06:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!