Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Nektek mi a véleményetek az...

Nektek mi a véleményetek az új horgászati szabályokról és a fogási napló vezetéséről? Nekem úgy tűnik mintha direkt ki akarnának b. i a horgászokkal pontosabban a sport horgászokkal?

Figyelt kérdés
Teljesen értelmetlennek tartom azt hogy ha le akarok menni 2-4 órára horgászni és nem hozok halat mert nem szoktam szinte soha akkor is kötelező beírni a fogási naplóba hogy mikor év,hó,nap megyek ki a partra. Ennek mi az értelme? Ettől talán kevesebb lesz a rabsic vagy mi? Szerint60-80 körüli horgásznak ez minden nap az eszébe fog jutni hogy könyvelnie kell??? Én nem értek nagyon ezekhez a dolgokhoz de az biztos hogy nem a halak védelme érdekében született ez a naplóvezetés!!!

2014. jan. 9. 18:46
 1/2 anonim ***** válasza:

Engem különösebben nem érdekel, hogy vezetni kell a horgászatokat ill. alkalmakat. Igazából én se értem, mi az értelme ennek. Az viszont tetszik és jó, hogy legkésőbb február 28. ig kell leadni a fogási naplót és ha addig nem adod le, tehát kifutsz a határidőből, akkor sincs gond, ugyan úgy kiválthatod az állami horgászjegyet, igaz dupla áron.. de legalább ki válthatod!

Sajnos én már hetedikén leadtam a fogási naplómat, későn néztem utána a dolgoknak.. :( Én pergetni szoktam és most nagyon jó idők vannak, szerintem ilyen lesz, egész január.. Ha bele gondolok, hogy február végéig pecázhatnák... :(

2014. jan. 11. 21:01
 2/2 Főzős Laci ***** válasza:

Kezdjük ott,hogy a horgászatot törvény szabályozza.Tetszik,nem tetszik:ez a rend.Persze,amit leírtál az egy joghézag,tehát lehetne a törvényen módosítani;és valószínűleg fognak is.Komolyan javaslom,hogy lépj kapcsolatba a helyileg illetékes országgyűlési képviselővel!

Különben eddig is kellett a fogási naplót vezetni,mert aki nem szabályszerűen vezette(nem írta be pl:a nemes halat),attól azonnal bevonhatták a területi engedélyét!

Tehát én beírom 23:21-kor is,hogy ponty,2 kg;mert nem szeretném,hogy a 15.500 ft-os területi jegyemet bevonja az ellenőr.Ne felejtsük el,azért kellenek a szigorú szabályok ,mert megritkult a természetes vizek halállománya.

2014. jan. 21. 11:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!