Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Hogyan fogjak márnát? Többi lent.

@rny kérdése:

Hogyan fogjak márnát? Többi lent.

Figyelt kérdés
Horgásztam már márnára, de nem volt sikerem. Van felénk egy folyó, ahol tudok is egy helyet, ahol köves az alja a viznek, elég szép viz is van, allitólag sok is a márna. Van egy kisebb vizesés, kb 0,5-1 méter, amit egy gátnak is lehetne mondani. Hova dobjam a szerelékem? A folyó közepén szeret a márna, vagy pedig a szélében? Segitsetek kérlek.
2013. dec. 2. 19:41
 1/6 anonim ***** válasza:

A márna szereti a mély, folyó, oxigéndús vizet, de ahol van pl egy kő, akadó, aminek árnyékába beállhat, és ahova beforoghat a kaja a sodrással.

Kapáskor igyekezd minél hamarabb felszínre hozni, mert ha nagyobb márnát akasztasz az képes odaverni a fejét az akadóhoz direkt, csak hogy szabaduljon a horogtól.

A folyó mélyebb részein keresd. Feederrel, csonticsokorral.

Vagy úsztatva, de akkor visszatartva.

2013. dec. 2. 21:26
 2/6 A kérdező kommentje:

ahol ez a hely van nem tudom mekkora lehet a viz. 1,50 méter körül kezdődhet.

a szereléket azt inkább a viz közepébe dobjam, vagy pedig ki a széllébe?

2013. dec. 3. 16:24
 3/6 anonim ***** válasza:
Attól függ hogy milyen folyó az. Mert ha erős a sodrás mindegy hova dobod, ha középre úgyis kihozza a víz. De érdemes vagy oda dobni, ahol a kinti lassabb vízréteg és a benti gyors találkozik, vagy pedig oda ahol van egy gödör a mederben.
2013. dec. 3. 19:59
 4/6 A kérdező kommentje:

értem. köszi az infót. És mivel szoktál halászni? gondolom csontival, de hallottam valamit a sajtot is nagyon szereti...

azt hogyan kell felfűzni? hajszálelőkére?

és minnél kissebb horog kell?

2013. dec. 3. 21:34
 5/6 gomzoli ***** válasza:
2013. dec. 8. 10:42
 6/6 A kérdező kommentje:

Elolvastam...

örülnék, ha elmondanád azt is, hogy hol szeret jobban?

Tudok egy helyet, ahol a viz allja tele van kővel, és nagy a sodrás is, de nem tudom hogy hova vessem be a szerelékem.

A nagy sodrásba, vagy pedig ki a széllébe?

2013. dec. 8. 18:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!