Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Gold Star Spider 40 es orsó...

Gold Star Spider 40 es orsó harcsahorgászatra?

Figyelt kérdés

Van egy Gold Star Spider 40 es orsóm, az lenne a kérdésem hogy ez harcsahorgászatra jó? Max 4 - 4,5 kg- os harcsákról lenne szó, ma fogtam egy majd 3 kg-at és csodálkoztam hogy mekkora erő van bennük! Egy 5kg- os ponty kutya füle hozzájuk képest :)

Előre is köszönöm a válaszokat!

2013. júl. 26. 18:54
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

Szia!

Én foglalkozom botok orsók karbantartás javításával,

találkoztam egy nehány Gold Star orsóval is.A kilencvenes évek elején indult Gold Star márka, mely az Energofish Kft. első márkáját képviselte ,egy olcsó belépö szintü orsokés botok gyártása volt a cél. A kérdésbe szereplö Spider 40-es 2 csapágyas kis orsó ami inkább fenekezö

horgászatra van kitalálva! A belsö mechanikája nem éppen

harcsázásra van kitalálva! Ha nekivágsz mégis evvel az

orsóval készülj fel hogy egy szezon után gondok lehetnek

vele!

2013. júl. 27. 08:03
 2/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm! Az orsó dobozán 3 csapágy áll. Nem kapitális példányokra akarok horgászni, 2,5-4,5 kg os harcsákra és kb 1 hónapban 1x :). Azért kérdezzem mert már választottam egy harcsás botot, venni fogok fonott zsinórt, és már csak az orsó kellene de mivel nincs nagy keret ezért kérdem hogy jó e hozzá.(2 hete vettem)

A harcsás bot: [link]

2013. júl. 27. 15:41
 3/15 anonim ***** válasza:

Megnéztem újra 2 helyen is itt a NET en ezt az orsót,

valóban 3 csapágy szerepel a leírásába. A 40 es méret

viszont nem annyira ideális de ha nincs más, hát próbáld,

aztán kiderül mennyire bírja a gyürödést!

A bot viszont még komolyabb nagyobb példányok ellen is

gond nélkül megfelel. Szereld fel a cuccot és sok szerencsét!

2013. júl. 27. 18:49
 4/15 A kérdező kommentje:
Értem, köszi! Majd meglátom hogy jó e, de úgy állok anyagilag veszek egy harcsás orsót is! :) Köszi a segítséget még egyszer!
2013. júl. 27. 21:39
 5/15 anonim ***** válasza:
Tapasztalatom szerint fontosabb egy komoly orsó mint egy komoly bot.Nem fogod megbánni ha komolyabbat veszel.Olcsóbb orsóknak könnyen letapadhat a fékje nagyobb halaknál vagy nem egyenletesen működik ami életünk elgszebb fogásait ronthatja el!Másik nagy probléma velük hogy elkopnak a damil vezető gyűrűlyük ami megint komoly problémákat okozhat.Nekem amik beváltak:Spro,DAM,Shimano.Ami nagy csalódást okozott az a Nevis.6-8 csapágyakat irnak rá és negyed annyit nem birt mint a 3 csapágyas dam vagy a spro nem beszélve a shimanoról!Spro-ból elég jó árba lehet venni neked megfeleló orsót.Jól össze vannak rakva,és jó az ár érték arányuk.Még egy szempont:egy komoly orsót több évig probléma nélkül használhatod egy s.zart meg 1-2 év alatt cserélheted és még árba is jobban kijössz.
2013. júl. 29. 23:40
 6/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm. Tudnál ajánlani egy orsót? Csak mivel nem állok jól anyagilag valami olcsóbb 5-6 ezer ft-os orsóra gondoltam. Nem járnék hetente harcsára hanem pl. egy hónapban 1x. Amúgy békés halakra szoktam horgászni :)

Előre is köszi!

2013. júl. 30. 17:38
 7/15 anonim ***** válasza:
2013. júl. 30. 21:05
 8/15 anonim ***** válasza:
Ó a dam-ot elnéztem nem erre gondoltam.A másik 2 megfelelő.
2013. júl. 30. 22:15
 9/15 anonim ***** válasza:

meg az első spro-t is erre gondoltam.

[link]

2013. júl. 30. 22:19
 10/15 anonim ***** válasza:
Ezek megfelelőek pontyra is.Természetesen ezek se olyan nagy minőségűek de ilyen árba jobbat nem hiszem hogy kapsz.
2013. júl. 30. 22:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!