Gold Star Spider 40 es orsó harcsahorgászatra?
Van egy Gold Star Spider 40 es orsóm, az lenne a kérdésem hogy ez harcsahorgászatra jó? Max 4 - 4,5 kg- os harcsákról lenne szó, ma fogtam egy majd 3 kg-at és csodálkoztam hogy mekkora erő van bennük! Egy 5kg- os ponty kutya füle hozzájuk képest :)
Előre is köszönöm a válaszokat!
Szia!
Én foglalkozom botok orsók karbantartás javításával,
találkoztam egy nehány Gold Star orsóval is.A kilencvenes évek elején indult Gold Star márka, mely az Energofish Kft. első márkáját képviselte ,egy olcsó belépö szintü orsokés botok gyártása volt a cél. A kérdésbe szereplö Spider 40-es 2 csapágyas kis orsó ami inkább fenekezö
horgászatra van kitalálva! A belsö mechanikája nem éppen
harcsázásra van kitalálva! Ha nekivágsz mégis evvel az
orsóval készülj fel hogy egy szezon után gondok lehetnek
vele!
Köszönöm! Az orsó dobozán 3 csapágy áll. Nem kapitális példányokra akarok horgászni, 2,5-4,5 kg os harcsákra és kb 1 hónapban 1x :). Azért kérdezzem mert már választottam egy harcsás botot, venni fogok fonott zsinórt, és már csak az orsó kellene de mivel nincs nagy keret ezért kérdem hogy jó e hozzá.(2 hete vettem)
A harcsás bot: [link]
Megnéztem újra 2 helyen is itt a NET en ezt az orsót,
valóban 3 csapágy szerepel a leírásába. A 40 es méret
viszont nem annyira ideális de ha nincs más, hát próbáld,
aztán kiderül mennyire bírja a gyürödést!
A bot viszont még komolyabb nagyobb példányok ellen is
gond nélkül megfelel. Szereld fel a cuccot és sok szerencsét!
Köszönöm. Tudnál ajánlani egy orsót? Csak mivel nem állok jól anyagilag valami olcsóbb 5-6 ezer ft-os orsóra gondoltam. Nem járnék hetente harcsára hanem pl. egy hónapban 1x. Amúgy békés halakra szoktam horgászni :)
Előre is köszi!
meg az első spro-t is erre gondoltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!