Melyik volt a legfurcsább halfogásotok?
Üdv! 2 éve nyáron egy csendes estén csónakból horgásztam, úszóval. 20-as zsinór, 10-es horog, rajta egy szem kukorica. A bot végére felcsavarodott a zsinór, ezt kézzel tudtam csak letekerni, ezért le kellett engednem a bot végét, hogy elérjem, a végszereléket meg addig bedobtam a vízbe, hogy ne akadjon be semmibe.
Amikor kész lettem, már éreztem, hogy valami erősen húzza. Gondoltam valami kárász, vagy keszeg rákapott a kukoricára. Amikor rendesen kézbe fogtam a botot, már visított az orsó, úgy húzott. Végül kiderült, hogy egy nagy csuka van a horgon, melyet aztán sikerült is kifogni. 4,7 kg-s volt. A horog a gyomrában volt, úgyhogy azóta sem tudtam eldönteni, hogy a kukorica tetszett meg neki, vagy a kukoricára előbb egy kishal kapott rá és aztán a csuka... Bár előbbi azért furcsa, hisz ragadozó hal, másrészt pedig egy ekkora csuka a nagyobb méretű zsákmányt keresi, nem pedig a kukoricaszem méretű, kishalhoz semennyire sem hasonlító akármiket. Az utóbbi lehetőségnek pedig nagyon gyorsan kellett történnie, kb 10-15 másodperc alatt...
Másfelől az is furcsa volt, hogy a 20-as monofil zsinórt nem harapta el a jó 10 perc 'fejrázós' fárasztás során.
Dunapart, esti sutogetes a haverokkal ... valahogy elokerult egy pecabot es elkezdodott a horgaszat. Jott egy hajo es felkavarta a medret. Haveromnak oltari kapast jelzett a bot. Legalabb fel orat farasztotta, jarkalt fel s ala a parton ... uvoltott, hogy valaki vigyen mar egy szakot.
Segitettunk neki es hosszu csata utan kifogott egy olyan magasfeszultsegu vezetekeknel lathato porcelan valamit :)
Jot rohogtunk, vidam horgaszat volt :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!