Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Melyik volt a legfurcsább...

Főzős Laci kérdése:

Melyik volt a legfurcsább halfogásotok?

Figyelt kérdés
Nekem az,amikor egy harcsára feltett nadályra,egy szép csuka kapott rá,és sikerült is kifognom.
2013. júl. 17. 18:07
 1/6 Haass Norbert ***** válasza:

Üdv! 2 éve nyáron egy csendes estén csónakból horgásztam, úszóval. 20-as zsinór, 10-es horog, rajta egy szem kukorica. A bot végére felcsavarodott a zsinór, ezt kézzel tudtam csak letekerni, ezért le kellett engednem a bot végét, hogy elérjem, a végszereléket meg addig bedobtam a vízbe, hogy ne akadjon be semmibe.

Amikor kész lettem, már éreztem, hogy valami erősen húzza. Gondoltam valami kárász, vagy keszeg rákapott a kukoricára. Amikor rendesen kézbe fogtam a botot, már visított az orsó, úgy húzott. Végül kiderült, hogy egy nagy csuka van a horgon, melyet aztán sikerült is kifogni. 4,7 kg-s volt. A horog a gyomrában volt, úgyhogy azóta sem tudtam eldönteni, hogy a kukorica tetszett meg neki, vagy a kukoricára előbb egy kishal kapott rá és aztán a csuka... Bár előbbi azért furcsa, hisz ragadozó hal, másrészt pedig egy ekkora csuka a nagyobb méretű zsákmányt keresi, nem pedig a kukoricaszem méretű, kishalhoz semennyire sem hasonlító akármiket. Az utóbbi lehetőségnek pedig nagyon gyorsan kellett történnie, kb 10-15 másodperc alatt...

Másfelől az is furcsa volt, hogy a 20-as monofil zsinórt nem harapta el a jó 10 perc 'fejrázós' fárasztás során.

2013. júl. 17. 18:28
 2/6 anonim ***** válasza:
Egyszer egy kis, sekély víztározóra lementünk barátommal úszózni. Spiccel meg orsóssal is. Kárászokat fogtunk nagyon sokat, és egyszer kifogtam egy olyat, ami tulajdonképpen kárász volt, de a farokúszója hatalmas, lefelé és fölfelé egyaránt. Mintha valami díszhal keresztezéséből jött volna létre. Undorító volt a szokatlan kinézete, megkértem, szedje le. :D Aztán ő is fogott egy ilyet, nem voltak nagyok, kb. 10 centisek.
2013. júl. 17. 19:34
 3/6 anonim ***** válasza:

Dunapart, esti sutogetes a haverokkal ... valahogy elokerult egy pecabot es elkezdodott a horgaszat. Jott egy hajo es felkavarta a medret. Haveromnak oltari kapast jelzett a bot. Legalabb fel orat farasztotta, jarkalt fel s ala a parton ... uvoltott, hogy valaki vigyen mar egy szakot.

Segitettunk neki es hosszu csata utan kifogott egy olyan magasfeszultsegu vezetekeknel lathato porcelan valamit :)

Jot rohogtunk, vidam horgaszat volt :D

2013. júl. 17. 21:03
 4/6 anonim ***** válasza:
előzőnek az a nagy farkú kárász fátyolos farkú kárász volt,van olyan tó amin sokat fogtam belőle,például az aranyhal meg a kárász összeívhat,nekem is voltak furcsa fogásaim harcsáztam esőgilisztával először egy méteres angolnát fogtam,első és eddig utolsó angolnám, meg fogtam egy kék folyami rákot gilisztával,ez egy nap történt,volt olyan is mikor gilisztára ráment a pióca,aztán fogtam már teknősbékát is az is szokatlan volt számomra,de volt olyan hogy spiccbottal horgásztam rákapott valami leszakadt a szerelék,és eltűnt úszóval együtt,olyan 1 óra múlva visszajött az etetésre láttam hogy fent úszkál az úszom,körbetekertem az új szereléket,és egy kilós kárászt sikerült kihúznom:D
2013. júl. 20. 13:11
 5/6 anonim ***** válasza:
Én egyszer nádas előtt spiccbotoztam, majd bennszakadt az előkém. Furcsa alakú horog volt, így felismerhető. Másnap ugyanoda mentem, megint beakadtam, ráncigálom, majd kijött hirtelen a szerelék, és a tegnapi horgom rá volt akadva a horgomra. :D Egy az egyben, mintha két kampót akasztottál volna össze. Ennek mennyi volt az esélye? :DD
2013. júl. 20. 14:55
 6/6 zolitt válasza:
láttam hogy fürdenek a pontyok a 20cm es vízben odadoptam egy féderszerelékel tigrismogyoróval és egy nagyon szöszölős kasásom volt mondom biztos ütögetik a farkukal a pontyok.egy nagyon erős kapásom volt bevágok oldara kiszalat mondom ez nem ponty hanem más.egyszercsak egy hatalmas tokot fogtam olyan volt mint egy dinoszaurusz 10kg volt hanem több.
2014. júl. 22. 12:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!