Választottam egy ilyen pergető botot:Balzer Magna Top Spin Lure 50 bot Hossz:2,1m Szállítási hossz:110cm Dobósúly:15-50g Tömeg:150g Ehhez a bothoz milyen orsót használjak?
Ha van majdnem 20Eft-od botra akkor ne vegyél rá gagyi orsót!!! olyan orsót nézzél amihez van legalább 1 pótdob, 30-as méretű. Csapágyból se árt ha több van, nagyok a féklamellák, lem lötyög, nem kotyog, nem búg!.... stb. Ezt érdemes személyesen megnézni, kiválasztani. Meg kell fogdosni az összeset addig az összegig amennyit rászánsz. Lehet hogy van rá 15-20Eft-od, de találsz egy 6Eft-os jó orsót! A shimanot személy szerint én nem ajánlanám, ebben az árkategóriában, bár itt az egyik válaszoló valamelyik orsót elégé dicsérte a shimanotól....
20Eft-ból már majdnem bot+orsó kombót lehet venni!
Egyébként jó kis botot néztél ki. Ránézésre nem semmi, és ekkora hosszba biztos gerinces lesz ezzel a dobósúllyal.
A kinézett Alivio-nál (ami a Shimano legalapabb, elég gagyi minőségű egyszerű orsója) jobb lenne egy Catana, vagy Nexave, vagy kicsit többet rászánva egy Exage a 3000-es méretben. Ezek nem okoznak csalódást. Árban passzolnak a bothoz, minőségben úgyszintén.
Az én filozófiám amúgy is az (amit persze senkire nem akarok ráerőltetni), hogy az orsó minősége fontosabb a boténál. Nagyobb a szerepe abban, hogy egy szerelés jól, megbízhatóan működjön. Egy 15 ezres botra biztos nem tennék olyan orsót, ami csak a felébe került, mert alacsonyabb minőséget képvisel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!