Hetente többször eljárok úszni. Elég ez?
16 éves vagyok,hétfőtől járok úszni hobby szinten egy közelben lévő 25m-es medencével rendelkező uszodába.
Úgy tervezem,hogy hétfőn,szerdán,pénteken,meg a hétvége egyik napján,pl. szombaton mennék.
1 kilométert szoktam úszni,tehát 20x oda-vissza.
Nem igazán vagyok rajongója a többi sportnak,csak úszni szeretek igazából,csak mellúszásban.
Kérdésem,hogy elég-e ez a napi 1 km ? Körülbelül 1 óra alatt úszom le,ez is érdekelne,hogy ez az én korosztályomban átlagos-e ?
Köszi előre is az értelmes válaszokat..
Tegnap sikerült 40 perc alatt leúsznom az 1 kilométert. Sajnos nem volt szemüvegem,így 40 perc után abba kellett hagynom,mert nagyon bevörösödött a szemem.
Egyébként elég lassan sikerült rászoknom arra,hogy a vízben van a fejem,először majdnem megfulladtam,de végül is sikerült :D
kérdező, fiú/lány vagy? csak mert nem mindegy h alakformálás v erősödés miatt úszol :D
a hátúszást is megpróbálhatod, az nem nagy dolog. csak felfekszel a vízre, bár teljesen szabályosan azért nehezebb.
Fiú vagyok.
Próbáltam volna a gyors úszást, haladok is,tehát ezzel nincs gond,csak kellemetlenül érzem magam gyorsúszás közben, mert nem úszom valami jól, olyan,mintha kapálóznék. :D
Legyél laza, és mindjárt minden egyszerűbb lesz!:)
Nem az lesz az érzésed hogy kapálózol, hanem az, hogy úszol!:) Nekem is mindig ezt tanácsolja az edzőm, és hatásos.:)
Köszi mindenkinek a hozzászólását !
Tegnap kevesebb mint 1 óra alatt (kb. 55 perc) sikerült leúsznom 1.5km-t, ami hozzám viszonyítva szerintem nem rossz.
Beszereztem egy úszószemüveget,viszont lenne egy hülye kérdésem.
Felmerült a kezdeti hozzászólásokban, hogy a helyes mellúszás az úgy megy,ha két levegővétel között a vízben van a fejünk. Ez már szuperül megy. Viszont, ha benne van a vízben a fejem lefelé kell néznem,tehát a medence alját,vagy előre ? Tudom,hogy hülye kérdés.. :D
lefelé nézz!:))
gyorsúszásnál is..!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!