Hetente többször eljárok úszni. Elég ez?
16 éves vagyok,hétfőtől járok úszni hobby szinten egy közelben lévő 25m-es medencével rendelkező uszodába.
Úgy tervezem,hogy hétfőn,szerdán,pénteken,meg a hétvége egyik napján,pl. szombaton mennék.
1 kilométert szoktam úszni,tehát 20x oda-vissza.
Nem igazán vagyok rajongója a többi sportnak,csak úszni szeretek igazából,csak mellúszásban.
Kérdésem,hogy elég-e ez a napi 1 km ? Körülbelül 1 óra alatt úszom le,ez is érdekelne,hogy ez az én korosztályomban átlagos-e ?
Köszi előre is az értelmes válaszokat..
Mia célod vele?
Ugye a mellúszást nem úgy csinálod, hogy végig kint van fejed, és csak lubickolsz nagymami tempóban?:)
1 km 1 óra alatt rendkívül lassú, főleg ha azt tekintjük, hogy tökéletes korban vagy az úszáshoz, az ugyanis kifejezetten a fiatalok sportja. Igyekezz jobban megnyomni és többet úszni! Ha tényleg lejársz hetente négyszer, akkor fejődni fogsz, de ehhez erőfeszítést kell tenned, mert ebben a sebességben egyelőre sok erőfeszítést nem látok.:)
Én amúgy 3 km-t úszom egy óra alatt, 36 éves vagyok.
tleg mi a célod vele?
úszásban nyilván fogsz fejlődni, 16 évesen még a testalkatod is, jól kiszélesedsz, mivel a tüdődet eléggé használnod kell, de izomépítéshez nem a legjobb, lassan épülsz , sok idő kell h látszatja legyen.
De az úszás egy jó sport, szóval cask hajrá, de ha nagy darab akarsz lenni, sportolj mást is.
Mivel eddig nem nagyon sportoltam, ezért kezdtem most el az úszást.
Valóban igazatok van abban,hogy nagyobb erőfeszítés kéne,s nem kéne megállnom minden 2. kör után 1-1 percre..
Ha teljes erőfeszítéssel csinálnám, körülbelül másfél kilométert tudnék leúszni egy óra alatt.
Ma is megyek,megpróbálom nagyon odatenni magam.
Egyébként de, mellúszásban úszom,s úgy,hogy a fejem kint van. Ez miért nem jó ? Min változtassak ?
Ja, a célom az, hogy a testalkatom egy kicsit változzon.
Úszás után leszoktam menni az uszoda konditermébe biciklizni, s súlyzózni.
Nem vagyok kövér,ne úgy értsétek.
Sőt, talán még sovány is vagyok. 59 kg és 172 cm vagyok.
Mellben egészségesebb a testtartás, és nagyobb erőt is tudsz kifejteni, ha lemerülsz két lélegzetvétel között. Egyébként meg a sportnak az a lényege, hogy erőltesd meg magad - ha nem erőlködsz, és szép kényelmesen csinálod, akkor semmit nem fogsz fejlődni! Szóval szerintem próbálj meg szabályosan, víz alá bukva úszni (úszószemüveg nem fog ártani), és akkora erőfeszítéssel, hogy alaposan elfáradj a végére.
Alakformálásra egyébként sokkal jobb a gyorsúszás, mint a mell, mert gyorsban sokkal nagyobb mértékben használod a felsőtest izmait. De nem kell rögtön gyorsban úsznod, mint az őrült, egyelőre csak igyekezz a mellúszásodon javítani. Csak szép fokozatosan.:)
Testalkatátalakításra egyébként a súlyzózás alighanem sokkal alkalmasabb, mint az úszás, de ezt csak úgy mondom.:)
Köszi a választ.
Igazából gyorsúszásban nem úszok valami jól, legalábbis én úgy gondolom, s nem akarok kiröhögtetni magam. :D
A súlyzózást csak "mellékként" szeretném csinálni,inkább az úszásra szeretnék jobban rákoncentrálni.
Ma már akkor próbálok úgy úszni,hogy két lélegzetvétel között lemerülök.
Még egy kérdés.
Hogy érdemes bemelegíteni úszás előtt??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!