Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Kajakozástól melyek azok az...

Kajakozástól melyek azok az izmok amiken látszik hogy megváltoznak?

Figyelt kérdés
úgy értem hogy ha kajakozok rendszeresen edzésekre járok akkor gondolom a karomon észrevehető lesz a változás mert az izmok erősödnek. Még lehet valahol látszatra változás? Másképpen: milyen izmokat mozgatsz meg a kajakozással.

2012. aug. 29. 09:51
1 2
 1/12 perfectlie ***** válasza:
Az egész felsőtested megmozgatod vele,de talán a "leglátványosabb" a delta-felső hát lesz.
2012. aug. 29. 10:09
 2/12 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a választ! még várok!
2012. aug. 29. 10:11
 3/12 anonim ***** válasza:

Az nagyon sok mindentől függ. Attól is függ hogy hány éves vagy, attól is függ hogy kajak mellett kondizol e.

De leginkább a hát izmait mozgatja meg. De a kajak önmagában kardio sport, és izmot nem növel, inkább az állóképességedre van jó hatással. Mellette kondizással érhetsz el izom növekedést. Ha viszont még fiatal vagy, és még fejlődésben vannak a csontjaid, akkor a hátad szélesedhet, ha viszont már annyi idős vagy hogy már nem nősz, akkor a hátad sem fog szélesedni, akármennyit kajakozhatsz.

2012. aug. 29. 11:22
 4/12 A kérdező kommentje:
értem, köszönöm. még valami: a karomon látszanisemmit sr fog a változás vagy mintha semmit se csinálnék marad ilyen amilyen volt?
2012. aug. 29. 22:43
 5/12 anonim ***** válasza:
A karod izmai, tricepsz bicepsz kajakozástól semmit nem változik, esetleg a vállad izma nőhet. De a kar izmait kajakozásnál nem nagyon használod, az azért nem nő.
2012. aug. 30. 14:57
 6/12 anonim ***** válasza:
főképp a váll-hát fog erősödni szerintem
2012. szept. 2. 21:49
 7/12 anonim ***** válasza:
De ez ha egyesületben kajakozol, tehát edző tart neked edzéseket másokkal együtt, akkor a kajakozás mellett kondiztok futtok úsztok is, amitől nő az izom. Ha CSAK kajakozol SEMMI más akkor az jól átmozgat, és szerintem a kezed is erősödhet, mérne erősödne mikor karból hózod az evezőt, ahhoz erő kell.
2013. febr. 28. 19:51
 8/12 anonim ***** válasza:
Ha helyesen evezel, akkor soha nem karból húzod, hanem törzsből.
2013. febr. 28. 19:57
 9/12 anonim ***** válasza:
Tőrzsből hogy tudom húzni? simán dőlök hátrafele?
2013. febr. 28. 20:25
 10/12 anonim ***** válasza:
Ezt elmagyarázni nehéz. Nézz videót. Amikor evezel, és mondjuk a jobb kezeddel előre nyújtod az evezőt, akkor a jobb vállad szinte teljesen előre néz, a bal meg hátra, és a kezed csak azért van hogy összeköttetésben legyen a törzseddel az evező. Elkezded a jobb válladat visszahozni hátra, úgy hogy most a bal jöjjön teljesen előre, a jobb meg hátra, de közben egyenes gerinccel kell ülnöd. Ezért inkább a törzs meg hát izmokat veszi igénybe a kajak, és nem a kar izmait.
2013. febr. 28. 21:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!