Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Ha egy bányatóba magasról...

Ha egy bányatóba magasról fejest ugranék, le tudnék menni az aljáig? Hol vannak biztonságosan merülhető bányatavak?

Figyelt kérdés
2012. aug. 24. 08:49
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Pont tegnap láttam a vidit, mi is itt ugráltunk. A kötéltől balra van az a nagy fa ami belóg a víz fölé.
2012. aug. 25. 12:39
 12/17 anonim ***** válasza:

A Rukkel-tónál van egy ugrótorony 3-4-5-6 méteres szintekkel.

[link]

Ez egy fürdésre engedélyezett bányató, ahol lehet próbálkozni.

2012. aug. 25. 21:47
 13/17 A kérdező kommentje:

Köszi a tippeket! Ez a Gyékényes kotró, nem semmi. Ilyen jó ugrálóhelyek vannak? Ilyesztően mély, beleborzongok, basszus. Valamiért nagyon elmennék oda, látni milyen. Megnéztem pár videót, az emberek nagyon szeretik ezt a tavat!

A Rukkel tónál már jártam, a barátnőmmel keresztül úsztuk, de én majd befostam a félelemtől. Őneki meg sem kottyant persze...

Na, előbb-utóbb összejön valami, ahol szemébe nézhetek a mumosomnak. Júliusban a Balatonban beúsztam oda, ahol kb 240 cm mély a víz, és lementem az aljára, hogy a hasammal érintettem az aljzatot. Nagyon izgalmlas volt, de biztonságban tudtam magam mert az a tó viszonylag sekély, és békés valahogy, főleg délben, napfényben, szélcsendben, amikor mertem merülni. De egy "rohadt" bányató azért mégiscsak más!

Aki úszott már mély bányatóban, van, vagy volt-e már elmúlt félelme?

2012. aug. 25. 21:55
 14/17 anonim válasza:
Nekem mindig volt egy kicsi félelmem. Ez nem is múlt el eddig. DE Gyékényest ajánlom nagyon jó hely ahogy a videó is mutatja :) de egyedül azért ne próbálkozz mindig legyen veled valaki! :)
2012. aug. 26. 19:59
 15/17 anonim ***** válasza:
Hát igen, Gyékényes a tavak királya, a királyok tava. :D Meg egy csomó stég van, ami előtt kristálytiszta mély víz van, halakat is látni szinte mindig. De szinte mindenhol az van, hogy 2-3 m után már elmerülsz a vízben. Amúgy ja, egyedül sose menj, mert úgy veszélyes úszkálgatni, vagy vigyél valami felfújható párnát.
2012. aug. 26. 20:49
 16/17 anonim ***** válasza:
A nyékládházi tavak is legalább olyan jók! Gyékényes most nem olyan tiszta, legalábbis egyik ismerősöm azt mondta. Nyékládházán meg van ( vagy volt, 3 éve voltam utoljára ) egy nagy fa, ami a víz fölé nő. A helyiek oda másznak fel, és ugrálnak bele a vízbe, ami ott 5-6 méter mély. Én is kipróbáltam, és bizony volt, hogy leért a lábam a fenékre. Ha ferdén ugrok, akkor nem érek feneket, de egyenesen simán összejön! Nagyon élveztem, örök emlék marad, és a víz is olyan tiszta, mint a tenger.
2014. aug. 30. 14:33
 17/17 anonim ***** válasza:
Elég csak a súlykiegyenlítődésig leúszni, onnantól süllyedsz magadtól.
2020. dec. 20. 19:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!