Szálkásító étrendet javasolni?
16 évesen ne ilyenekkel foglalkozz szerintem. Csak figyelj a kaja mennyiségére és minőségére, sportolj és örülj. Még fejlődésben vagy, fölösleges ilyenekkel "terheli" a szervezeted. Majd ha beáll az anyagcseréd 18-20 környékén.
Szerintem...
Hé, csináld meg magad :D Este a maradék 30 perc gépezés helyett be a sütőbe a másnapi hús, a fazékba a rizs, esetleg még összedobsz egy rántottát reggelre, és kész. Amiket Offthewall írt, azok jók, testzsír csökkentésére meg ugye nem igazán alkalmas a csoki meg a csipsz.
ha ez segít, itt egy alap étrend:
1. zabpehely
2. tojás
3. husi + (barna)rizs
4. husi + zöldség
5. sovány túró + lenmagolaj
+ reggel/este/edzés után fehérje.
Amúgy Zakathol, sosem értem, miért terhelné a diéta a szervezetet? Én 15 vagyok, fél éve teljesen normálisan lefogytam, se a suli, se semmi más nem akadályozott. Igazából ez csak annyi, hogy az összevissza minden szar evés helyett kicsit beszabályozod az étrendet, ettől még minden tápanyagot megadsz a testednek.. szerintem :D
Nyilván azért használtam idézőjelet...
Én meg azt nem értettem sose, hogy egy 1x < 18 éves fiatal minek foglalkozik ilyenekkel. (nyilván van kivételes eset, de most itt úgy értelmeztem a kérdést, hogy nem 20+kg feleslegről vagy kóros soványságról beszélünk) Persze nem baj az - sőt dícséretes - hogy már most tisztában vagy(tok) alapvető táplálkozási és életmódbeli irányelvekkel, csak értelmét nem látom annak, hogy +- pár kg-on görcsöljenek az emberek. Persze az is lehet, hogy én vagyok így begyepesedve :D Én anno 15-6 évesen kint csapattam az udvaron, lógtam a haverokkal és nem azzal foglalkoztam, hogy jaj nem vagyok szálkás :D
Sportolni kell és jó, ennél többel szerintem ráér az ember később foglalkozni.
Persze tudom, manapság nagy a nyomás a fiatalokon...
Na mindegy is, beszélek itt össze-vissza. A lényeg, hogy amit tudni akart a kedves kérdező, arra kapott bőven választ. A többi meg egyéni "szocpolitika" :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!