Puffasztott rizs és a sima fehér rizs miért fér bele a szálkásító étrendbe?
hátőőőő... apics.ába..
elvileg összetett CH, de valóban nem alacsony a GI értéke.. huhh.. ez most para! valaki váltsa meg a világot, vagy találni kell vadrizst!
Még egy kis segítség :) Ezen az oldalon találsz infot a különböző élelmiszerek szénhidrát tartalmáról / glikémiás indexéről: [link]
Igaz, cukorbetegeknek készült oldal, de a lényeget tekintve megteszi. A lap alján van a táblázat és a GI mértéke szerint halad, tehát a táblázat elején találod az alacsony, utána a közepes, és a lap alján a magas GI-vel rendelkező élelmiszereket. Itt is láthatod, hogy a fehér és barna rizsnek sacper ugyanannyi a szénhidrát tartalma, tehát semmivel sem ad kevesebb energiát egy étel attól, hogy alacsonyabb GI-vel rendelkezik.
még egy kis: leírom a lényeget a rizsről. most eltekintek az emberi test biokémiájától, és tapasztalati tényeket írnék.
mit is tapasztaltak a japánok, mikor kezdődött a japán társadalomban a cukorbetegség? akkor, amikor sima rizsről áttértek az európából bevitt cukorra. tehát a rizs teljesen megfelelő tápláléknak bizonyul, nem bas.sza szét az ember vércukorszint szabályozását.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!