Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Hogy kezdjek neki a pergetéshez?

Hogy kezdjek neki a pergetéshez?

Figyelt kérdés
Az idén kezdtem el megcélozni a pergetést hogyan kezdjek neki ? hol vagyek olcsó de jó botokat ? és persze orsót és műcsalit inkább harcsára(2-10kg) csukára süllőre és sügére horgásznék állóvizen
2011. júl. 29. 21:19
 1/6 anonim ***** válasza:

www.haldorado.hu

webáruházban nézz körül. ja és a műcsalik gyári horgait érdemes lecserélni jobbra, de ugyanakkorára (pl owner vagy WMC). persze drágább, alapból jobb műcsaliknál maradhat a gyári horog

illetve a pergetős cikkeket is érdemes elolvasgatni

2011. júl. 29. 21:26
 2/6 A kérdező kommentje:
köszi
2011. júl. 29. 21:30
 3/6 anonim ***** válasza:

Én egy univerzálisnak mondható 20-60, 40-80 gramm dobótömeg körüli botot választanék 2.70,vagy 3 méteres hosszban.

Nem a legolcsóbbat. Azok nehezek és ha belejössz, úgyis hamar kinövöd!

8000-12000 körül már egész jó botokat lehet kapni.

Rá egy 40-es, 50-es orsó és kész!

Kezdetnek mopnofilt tekernék, később ha ráérzel, jöhet a fonott.

Ha konkrétan ajánlanom kéne valamit:

Bot: Energoteam Power Spin 2.70 40-80

Orsó: DAM SLR 850

Zsinór: Trabucco Spinning 25.5 és 30 méretekben.

A műcsalikba nem mennék bele. Az olyan mint a bélyeg. Előbb-utóbb szép gyűjtemény össze fog jönni...

Kezdésnek talán támolygó és körforgó villantók és twisterek.

Sok sikert!

2011. aug. 3. 20:11
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszi szépen hasznos válasz!
2011. aug. 5. 07:25
 5/6 anonim ***** válasza:
Hát a pergetés az király, én jobban szeretem a fenekezésnél pl:) az a kedvencem amikor korán reggel vagy naplementekor bemegyek a vízbe, csónakkal vagy fürdőnadrágban, és ahol rablás van oda dobok, így királyul lehet balint fogni és tök élvezetes, jah amugy általában egy 400 métert bekell menni kb. Botot pedig olyat ajánlanék pergetéshez, ami künnyű és rugalmas. Ha zavaros a víz akkor feltünő villantót használj, ha tiszta akkor valami mattabb színűt. Egyébként ha te is szeretnél gy balinozni akkor érdemes figyelni a sirályokat meg olyan madarakat amik kishalat esznek mert valószínűleg a balin is arra felé lesz.
2011. aug. 8. 19:06
 6/6 anonim válasza:

itt jó, bevált botok vannak: [link]

itt pedig szintén bevált orsók: [link]

Csukára főleg a twistert és a gumihalat ajánlanám nekem ezek váltak be.

Süllőre a keményebb gumihalakat használd!

Harcsára még nem pecáztam!

2012. márc. 28. 20:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!