Soha életemben nem ment. Hogy tanulhatnék meg?
1 órát?! :D
Az nem sok... Még a 2-3 se, de kezdésnek megfelel.
A lényeg az, hogy vársz. Vársz. Vársz. Jön a kapás. Szerintem először snecikkel próbálkozz. Azok (feltéve ha jó helyen vagy) úgy jönnek mint a szél.
13/L (Én 19-20 órát szoktam egy-egy alkalommal ülni :D)
Első : hazudhatnám azt hogy van, de amíg nem tanulom meg a dolgokat, és nem űzöm igazi szenvedéllyel a sportot,addig nem is szerzek, mert nem horgásznitanuló engedélyt akarok, hanem horgászengedélyt majd idővel.
Másodiknak pedig kösz az infókat..Jöhetnek még a válaszok azért.
Na első vagyok figyelj. Igazából elég összetett a dolog nem úgy működik hogy kimegy az ember a nagyvízre és fogja a halat. Mikor kicsi voltam én is ezt hittem, hogy ott majd jönnek a nagyok. Főleg folyóvíz esetében van így, egy holtágnál vagy tónál könnyebb a dolog valamivel. Függ az időtől, a helytől, és a felszerelésedtől is. De azért ne ijedj meg :) Van választási lehetőség, hogyan akarsz, fenekezni, úszózni vagy ragadozóra pergetni meg biztos van még másmilyen is, és ezeknek különböző "alágai". Én nagyobb vízen az elsőt ajánlanám, nekem ez jött be a leginkább (a pergetés amúgy is elég speciális dolog). Tehát fenekezéshez: kell egy nagyobb bot (3-4 méter közötti elég), orsó, damil (30-as körüli), merítőszák, haltartó háló (ezek a biztonság kedvéért ha fognál halat:), ólmok, horgok, meg mindenből legyen "pót" ne csak 1 horoggal menj ki pl. :D Meg egyéb dolgok, amik segítenek. Ami a végszerelékkel kapcsolatban a lényeg, hogy ne egy nagy durung ólmot tegyél fel hanem egy etetőkosarat, amibe bele lehet gyúrni az etetőanyagot (folyó sodrásának erőssége mondjuk befolyásolja a dolgot de akkor is). Etetőanyag: Lehet venni bármilyet, van egy nagycsomó féle ízesítőaroma, kukoricadara is tökéletes, de van egy tuti tipp, fahéjat kell hozzá keverni, mondjuk az arányt most nem tudom... Na, az megbolondítja a keszegféléket. Csak 1 horog kell a szerelékre, az bőven elég erre mehet csontkukac-girnyó egybe, mézes vagy másmilyen pufi (ezt is szeretik a pontyok, meg a keszegfélék), mert a különböző férgekre nagy eséllyel akadnak rá a törpeharcsák, amik amúgy nagyon finomak meg ugye szálkátlanok (én imádom őket) csak hát az ember szeretne fogni valami szebb halat is. De a giliszta és a csonti a legjobb akkor is. Horogból én legtöbbször pontyozóhorgot használtam közepeset bár a méretet most nemtom. Nem muszáj bedobni a folyó másik oldaláig, sőt a közepéig se, csak majdnem addig, lazán kis erővel beküldeni. Na de itt jön a hely, és az idő. Például nagy melegben előfordulhat hogy rá se néz, hideg esős időben szintúgy, elég finnyásak olykor. De ebben nem vok nagy szakértő, nekem a legjobban az esték, reggelek jöttek be, vagy az emlékszem amikor egy tavasszal (mikor még amúgy sincs olyan meleg) nagy szél volt utána kisebb langyos zápor. Na attól beindultak rendesen. Mivel fenekezésről van szó (itt nincs úszó), ezért vagy teszel fel egy kapásjelzőt a damilra, vagy úgy állítod be a botot hogy a spicce jelezze ha rángatja valami. Nem kell az első csippentésnél bevágni, egy kicsit "etesd" (vagy nyelesd, a franc tudja hogy mondják :) A bevágás se legyen túl erős, de azért meg lehet lendíteni a botot. Na, ha ezzel nem fogsz halat folyón, vagy nagyobb vízen, akkor semmivel :) nagyszavakban most ennyi.
Ha úszózni szeretnél spiccbotokat ajánlok, 5-6 méter körüli, vékony damil kell, kis úszó, még kisebb horog stb, ezzel igazán állóvízen (lehet folyón is, megvan erre is a módszer) lehet pusztítani az aprónépet :D Néha azért ráakadhat egy nagyobb persze. De lehet többféleképpen is variálni ezeket, majd megtanulod. Én sem vagyok igazi profi, a nagyok már tudományággá változtatták az egészet. Az összeszerelést most nem írtam le, idővel majd beletanulsz, tök egyszerű. De ha van kérdésed, akármennyi, kérdezz nyugodtan
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!