Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Hogyan tanulhatnék meg úszni?

Hogyan tanulhatnék meg úszni?

Figyelt kérdés

Nem, nem kamu kérdés... :)

22éves vagyok. Általános iskolában háromszor (!!!) voltam úszótanfolyamon, mind a 3-szor a kezdő csoportban. Mikor a 3. után sem tudtam úszni kicsit feladtam. Aztán gimiben újra meg akartam tanulni. Ekkor már barátok próbáltak segíteni, de semmi. :) Lebegni nagyon szépen tudok:)))

Idénújra szeretnék próbálkozni a lehetetlennel, de nem tudom hogy is kezdjem el, tekintve hogy ennyire lúzer vagyok.

A problémám:

Értem én a technikáját a legtöbb úszásnemnek. Tudom is őket alkalmazni, egészen addig amíg el nem fogy a levegőm. :) Ugyanis általában addig "úszok" míg az első levegővételem kitart. Mihelyt elkezdenék levegőt venni (úgy ahogy tanították, nem össze vissza) akkor egyszerűen elkezdek kalimpálni és ennyi... ha nem lenne ott senki képes lennék vízbe fúlni. :)

Nem vagyok lúzer. Nagyon sok sportot kipróbáltam már: vadvizi evezés, sziklamászás stb. Azokban nem vallottam kudarcot. De ez az úszás...

Amúgy van egy ismerősöm aki nyaranta vizimentő szokott lenni. Nem hitte el, hogy ez tényleg így van, így mondta, hogy ugorjak a mély vízbe, és ússzak. (kb azt akarta kipróbálni, mint a kisbabáknál, hogy egyből dobálják őket a mély vízbe) Mondta hogy nem lehet semmi baj, ő is ott lesz. Hát az lett a vége, hogy neki kellett kihúznia.

:)))

2011. jún. 18. 10:10
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Ne túl mély vízben próbálj meg gyakorolni ha esetleg lemerülnél akkor minden gond nélkül feltudj állni. Beszélj a vízi mentő ismerősöddel hogy szabad idejében tanitgasson téged, egy idő után bele jössz a dolgokba, én is így kezdtem általános iskolába jártam úszás oktatásra majd gimiben tanultam meg jól úszni igazán, most meg nyugodtan eljárok a strandokon lévő úszómedencékbe is :)
2011. jún. 18. 10:21
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Úgy gondolom, hogy neked jóformán csak gyakorlásra lenne szükséged, hogy ne ijedj meg, mikor levegőt kell venni. Be kéne gyakorolni kellő képpen ezeket a mozgásformákat, hogy külön koncentráció nélkül is menjen.

Esetleg először kísérletezz a mellúszással "nagymama stílusban", mikor a fejed egyáltalán nem kerül a víz alá, akkor veszel levegőt, mikor akarsz, és a frizurád se megy tönkre. XD

2011. jún. 18. 10:22
 3/4 anonim ***** válasza:

Én is a "nagymama-stílusú" mellúszást javasolnám, hogy tanuld meg először. Én azzal tanultam meg. Aztán ha megy, változtathatsz, hogy közben belenyomod a fejed a vízbe.

Nem kell az összes úszásnemet egyszerre megtanulni.

2011. jún. 18. 15:23
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Lehet, hogy tényleg a gyakorlással van gond. Mondjuk egy nyáron 2 hetet egyfolytában víz mellett töltök, és még így sem... :)

Remélem idén másképp alakul a helyzet.

2011. jún. 18. 15:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!