Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Igaz, hogy egészségtelen a...

Igaz, hogy egészségtelen a nyakamnak és a hátamnak, ha úgy végzem a mellúszást, hogy a fejem kint van a vízből?

Figyelt kérdés
Köszi szépen a válaszokat!
2009. jan. 11. 14:31
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

:))

nem vagyok orvos, nem tudom. De eddig még nem nagyon hallottam, hogy valakinek ebből baja származott volna.. Az úszás mindenképpen jó, és mivel nincs kopoltyúnk, ezért a fejünknek kint kell lenni. Vagy a másik módszer a mellúszásra, ahogy a sportolók csinálják, hogy kibukkansz a vízből levegőt venni.

2009. jan. 11. 14:46
 2/10 A kérdező kommentje:

Neten olvastam, hogy a fej kint tartása helyett, ott is azt tanácsolták inkább a fej elmerüljön, aztán levegővétel, majd merülés....

De én úgy nem szeretek úszni, mert hosszú hajam van, és teljesen vizes lesz. Ilyen hidegben nem annyira jó, mert nem tudom annyira jól megszárítani.

2009. jan. 11. 15:04
 3/10 anonim ***** válasza:

én erről nem hallottam, bár én nem nagyon tudom úgy úszni hogy kint legyen a fejem :S

csak levegőért szoktam ki-ki dugni a vízből

2009. jan. 11. 15:09
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

az uszas igyis-ugyis jo a hatnak.

en pl ugy szeretek uszni h bedugom a fejem mert gyorsabb es maskepp kenyelmetlen mert elall a nyakam. de ha neked nem faj akkor nem hiszem h nagy bajod lenne belole. minden esetre hasznos az uszas ugyh csak nyugodtan :)

az uszosapka legtobb helyen kotelezo, az ved vmennyire. es utana tegyel sapkat, menj autoval ha lehet. tuti nem fazol meg ;)

2009. jan. 11. 17:09
 5/10 anonim ***** válasza:
Nem egészségtelen, csak mivel így nincs ellazult állapotban a hátad, hamarabb kifáraszt az úszás, ezenkívül nem tudsz ugyanolyan sebességgel és hatékonysággal előrehaladni a vízben, mintha rendesen felfeküdnél rá. Szóval olimpiai babérokra így ne számíts, más hátrány viszont nem érhet. A mozgás mindenképp jót tesz.
2009. jan. 11. 18:26
 6/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat, megnyugodtam. Csak attól féltem, hogy miközben azt gondolom az úszással jót teszek magamnak, addig ártok a hátamnak.
2009. jan. 11. 19:36
 7/10 anonim ***** válasza:
Hasznalj uszosapkat, turd a hajadat alaja, es probald megtanulni a normalis melluszast, hidd el sokkal kenyelmesebb, es gyorsabban haladsz!!
2009. jan. 12. 00:37
 8/10 anonim válasza:
Ezt hívják a tipikus"nagymama"úszásnak?
2009. jan. 26. 13:33
 9/10 anonim válasza:

Nem túl jó,mert a hátizmod szinte görcsben van, mozdulatlanul.Sokkal egészségesebb az, ha hullámzó mozgással úszol,nem pedig mereven.

Tudom,mert jópár évet úsztam.

2010. jan. 26. 13:03
 10/10 anonim válasza:
én mellbe leúsztam 15 x 50 méter (úgy hogy kint volt a fejem) és köv. nap a kórházba kötöttem ki...
2010. márc. 15. 22:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!