Kreatin. Mennyire egészségtelen és milyen káros mellékhatásai lehetnek?
egyáltalán nem veszélyes,több táplálékban is megtalálhatóak.
tulajdonságai működése:
A kreatin egy elvileg hatásos, de túlértékelt kiegészítő olyan értelemben, hogy fontossági sorrendben egyáltalán nem az első, ahogy sokan hiszik. A kreatin sem szer, amitől izmos leszel. A kreatin az fontos sejten belüli üzemanyag, ezenkívül a sejtfal ozmotikus tulajdonságát változtatja meg, ami azt jelenti, hogy a sejtbe több víz jut be (ami a sejt méretét növeli) de a lényeg, hogy ezáltal több tápanyag is! A köz által használt formában a kifejezés hogy a "kreatin vizesít" egyszerű hülyeség. A kreatinfelhasználók bőr alatti vizesedése a rossz táplálkozásra, és a kreatin túladagolására vezethető vissza. A kreatin kúraszerűen (ennek leírása minden termék dobozán rajta van) vagy nem kúraszerűen, edzés után, esetleg előtt használható. A kreatin megfelelő táplálkozás és az alap kiegészítők nélkül hatástalan.
nálam keringési zavarok léptek fel, végtagzsibbadás, szédülés, hányinger, olykor étvágytalanság. Gondoltam kibírom, és folytattam. Hát rosszul tettem. Olyan súlyos lett, hogy a bal kezemen két ujj elhalt, nem jutott bele vér. le kellett vágni. mindezt az átkozott kreatin miatt. Ne szedjétek soha!!
na jó ne vedd komolyan :)
dirtboy
Ez nem is neked szólt, hanem a 3. válaszolónak.
A te válaszodat köszönöm!
A kreatinnak vízvisszatartó hatása van
A kreatinnal kapcsolatban végzett vizsgálatok alapján kiderült annak vízvisszatartó hatása (a vázizmok víztartalmát növeli, így azok nagyobbak, kidolgozottabbak).
A kreatin a szervezet össz-víztartalmának csökkenését okozhatja, mely súlyos kiszáradáshoz vezethet, izomgörcs, hányinger, hányás alakulhat ki, hosszú távon károsíthatja a vesét, rohamkeltő hatása is lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!