Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Hogyan nem tudnak úszni az...

Hogyan nem tudnak úszni az emberek?

Figyelt kérdés
Egy állat se járt uszodába szerintem ahol megtanult úszni, mégis ösztönösen elkezd úszni ahogy vízbe esik. Én bölcsis koromtól kezdve ilyen kutyaúszással közlekedtem mielőtt megmutatták volna hogy milyen rendes úszásnemek vannak. Valahogy hihetetlennek tűnik amit a filmekben látni hogy csak úgy elsüllyed egy ember mint egy vasmacska. Könyörgöm, az emberi test könnyebb mint a víz, csak felfekszel a vízre és LEBEGSZ. Ahhoz kell tehetség hogy folyamatosan tudj lefele úszni hogy a víz alatt maradj, küzdj a felhajtóerő ellen. (Nyilván az más ha pl a nagy hullámok nyomnak a víz alá vagy egy örvény húz le) Szóval nem is csak az a kérdés hogy hogyan nem tud valaki úszni mikor alapból lebeg az ember (még egy darab faág is képes rá) hanem hogy hogyan képes valaki elsüllyedni ha nem küzdi folyamatosan lefelé magát? Egy levegővel alig bírom leküzdeni magam egy 10m mély medence aljára, ahogy abbahagyom a lapátolást fel is dob a víz a felszínére.

nov. 9. 20:57
1 2 3
 21/25 A kérdező kommentje:

Mivel hencegnék?! :D Hogy van annyi eszem mint egy fatörzsnek hogy betartva a fizika törvényeit lebegek?

Na jó, mindegy is. Igazából már megkaptam a választ a kérdésemre. Köszi mindenkinek aki tudott normális választ adni!

nov. 10. 11:19
 22/25 anonim ***** válasza:
82%

Vannak olyan állatok, akik már pár órával a születésük után tudnak járni. Vagy olyan, amelyik konkrétan megeszi az anyját.

Az ember nem ilyen, nagyon sok mindent meg kell tanulnia - azért, mert az ember egy ilyen faj, a tanulás egy nagyon alapvető része neki.

nov. 10. 15:35
 23/25 anonim ***** válasza:
100%
Csak akkor kisebb az emberi test átlagsűrűsége mint a vízé ha van benne levegő. Nem csak akkor lesz az ember (az egész test átlagos) fajsúlya a víznél nehezebb ha megtelik vízzel, hanem már annyitól is ha csak nincs benne elég levegő. Amikor pánikol az ember, akkor nem lesz benne elég levegő. Illetve közel van a feje a vízfelszínhez, így már a felszín fölött (elmerülés előtt) megtörténik, hogy "benyeli" a vizet, elsüllyedés előtt megtörténik már, hogy víz került a csórikám tüdejébe, de ennek is, már az megágyazott, hogy a pánik közbeni szapora légzésével egyrészt sose eléggé töltötte meg a tüdejét levegővel, másrészt ami benne volt, azt is gyorsan adta ki.
dec. 1. 17:10
 24/25 anonim válasza:
100%

#23-as tökéletesen leírta. Ez így működik, és kész. Próbáltam derékig érő vízben megtanulni úszni, háton is, és úgy is majdnem megfulladtam, pont emiatt :D Egyszerűen jön a pánik, és kész.

Kérdező, az a gyanúm, hogy neked soha nem volt semmilyen fóbiád, semmilyen indokolatlan félelmed. Ha lenne, akkor eleve nem tetted volna fel ezt a kérdést, mert akkor tudnád, hogy néhányan miért nem tudunk megtanulni úszni.

Azt, hogy miért nem tudunk úszni, sem megtanulni, egészen addig nem fogod megérteni, amíg nincs egy olyan fóbiád, mint nekünk. De kívánom neked, hogy ne legyen soha semmilyen fóbiád, mert ez egy borzasztó érzés.

dec. 2. 03:11
 25/25 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, így már értem. Csak picit ijesztő hogy képes valaki annyira bepánikolni hogy az alapvető létfenntartó ösztönök és reflexek is képesek kikapcsolni. Azt hittem reflexszerűen elkezd úszni egy ember gondolkodás nélkül ahogy egy forró tárgyat is eldob.
dec. 2. 07:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!