Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Hogyan nem tudnak úszni az...

Hogyan nem tudnak úszni az emberek?

Figyelt kérdés
Egy állat se járt uszodába szerintem ahol megtanult úszni, mégis ösztönösen elkezd úszni ahogy vízbe esik. Én bölcsis koromtól kezdve ilyen kutyaúszással közlekedtem mielőtt megmutatták volna hogy milyen rendes úszásnemek vannak. Valahogy hihetetlennek tűnik amit a filmekben látni hogy csak úgy elsüllyed egy ember mint egy vasmacska. Könyörgöm, az emberi test könnyebb mint a víz, csak felfekszel a vízre és LEBEGSZ. Ahhoz kell tehetség hogy folyamatosan tudj lefele úszni hogy a víz alatt maradj, küzdj a felhajtóerő ellen. (Nyilván az más ha pl a nagy hullámok nyomnak a víz alá vagy egy örvény húz le) Szóval nem is csak az a kérdés hogy hogyan nem tud valaki úszni mikor alapból lebeg az ember (még egy darab faág is képes rá) hanem hogy hogyan képes valaki elsüllyedni ha nem küzdi folyamatosan lefelé magát? Egy levegővel alig bírom leküzdeni magam egy 10m mély medence aljára, ahogy abbahagyom a lapátolást fel is dob a víz a felszínére.

nov. 9. 20:57
1 2 3
 1/22 A kérdező kommentje:

Azt tudom hogy ha valaki tüdeje megtelik vízzel és nem túl kövér, megnő az átlagsűrűsége és képes merülni, de ki az az idióta aki a víz alatt akar levegőt venni?

Percekig tudja visszatartani az ember a lélegzetét mire bekapcsol a reflex és beszívja a vizet. Percek alatt hogy a fenébe nem képes valaki fellebegni a víz felszínére?

nov. 9. 21:10
 2/22 anonim ***** válasza:
100%

Soha senki nem tanította meg nekik. Ha az ember nyugodt, nem mozog es a tüdeje tele van akkor lebeg. De ha bepánikol, fél akkor már legalább a fele nem teljesül és bizony süllyedj.

A javaslatom hogy ne nézz le másokat és törődj a magad dolgával

nov. 9. 21:13
 3/22 A kérdező kommentje:

De mit nem tanítottak meg nekik? A felhajtóerőt? Én a gravitációról nem tanultam a hetedik osztályos fizika órámig de addig se tudtam repülni.

Nem nézek le senkit, pusztán kiváncsi vagyok hogy hogyan lehetséges. Egy darab bot is tud lebegni. Nehéz elképzelni hogy valaki annyira bepánikol hogy elkezd lefele úszni. Én direkt se vagyok rá képes sokáig, ahogy elfáradok és abbahagyom a lapátolást feldob a víz. Próbáltam kifújt levegővel is, de ugyanúgy feldob.

nov. 9. 21:23
 4/22 anonim ***** válasza:
87%

"De mit nem tanítottak meg nekik?"

Úszni.

nov. 9. 21:29
 5/22 anonim ***** válasza:
81%

Épp azaz hogy semmit nem tanítottak.meg nekik.

Neked nehéz elképzelni. Másnak nehéz elképzelni hogy minden nap alkoholt igyon valaki meg nem tud anélkül élni.

Mást tudunk elképhelni.

Én nemrég elmentem a járdán ahol egy térdemig érő kutya túl közel jött. Annyira megojedtem, bepánikoltam hogy közel voltam egy asztmás rohamhoz és nem gondolozva lehátráltam a nagykörútra. Másnak ez az elképzelhetetlen. Max boldogan megsimogatja a kutyát.

Na de képzeld ha gyerekkorodban bedobtak a vizbe hogybussz és ennyi az össz emléked. Garantáltan megfulladnál egy hajóbalesetben

nov. 9. 21:31
 6/22 anonim válasza:
Ha az ember bepánikol elkezdi kapkodni a levegot és ha nem tud úszni meg a tüdeje sem lesz tele stabilan levegővel hogy legalább az fenntartsa
nov. 9. 21:32
 7/22 A kérdező kommentje:

De mit kell tanulni rajta?!

Egy faágnak, olajnak, gázoknak se kell tanulniuk felúszni a víz felszínére.

Mintha azt mondanád hogy ellebegnek az emberek akiket nem tanítottak meg a földön járni. A felhajtóerő és gravitáció működik tanulás nélkül is.

nov. 9. 21:36
 8/22 anonim ***** válasza:
79%
Reménytelen vagy
nov. 9. 21:41
 9/22 anonim válasza:
100%
Nem fáj?
nov. 9. 21:45
 10/22 anonim ***** válasza:
100%

"A felhajtóerő és gravitáció működik tanulás nélkül is."

Igen, az úszás ellenben sokaknál nem. Mivel az egy aktív dolog, egy tanulható készség.

nov. 9. 22:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!