Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Hogyan nem tudnak úszni az...

Hogyan nem tudnak úszni az emberek?

Figyelt kérdés
Egy állat se járt uszodába szerintem ahol megtanult úszni, mégis ösztönösen elkezd úszni ahogy vízbe esik. Én bölcsis koromtól kezdve ilyen kutyaúszással közlekedtem mielőtt megmutatták volna hogy milyen rendes úszásnemek vannak. Valahogy hihetetlennek tűnik amit a filmekben látni hogy csak úgy elsüllyed egy ember mint egy vasmacska. Könyörgöm, az emberi test könnyebb mint a víz, csak felfekszel a vízre és LEBEGSZ. Ahhoz kell tehetség hogy folyamatosan tudj lefele úszni hogy a víz alatt maradj, küzdj a felhajtóerő ellen. (Nyilván az más ha pl a nagy hullámok nyomnak a víz alá vagy egy örvény húz le) Szóval nem is csak az a kérdés hogy hogyan nem tud valaki úszni mikor alapból lebeg az ember (még egy darab faág is képes rá) hanem hogy hogyan képes valaki elsüllyedni ha nem küzdi folyamatosan lefelé magát? Egy levegővel alig bírom leküzdeni magam egy 10m mély medence aljára, ahogy abbahagyom a lapátolást fel is dob a víz a felszínére.

nov. 9. 20:57
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%

Hetedikes tananyag" Az emberi test sűrűsége 1010 és 1040 közötti érték. Alig valamivel nagyobb az úszómedence vizének sűrűségénél. Az ember lemerül a vízben, ha nem tempózik. De ha idejében jó nagy levegőt vesz és benn tartja, akkor mozdulatok nélkül is fenn marad a víz felszínén. Ekkor ugyanis a sok levegő miatt testének átlagsűrűsége lecsökken, s kisebb lesz a víz sűrűségénél."

A tengervíz sűrűsége valamivel nagyobb mint az édesvízé. Ám mégis fulladnak bele emberek, mint ahogy tóba, folyóba is. Olyanok is, akik tudnak úszni. Alapból nem lebegünk a vizen, annak a módjára is rá kell jönnünk.

nov. 10. 04:59
 12/25 anonim ***** válasza:
100%

Egyedül a nagyon sós tavakban, például a holt "tengerben" lebeg az emberi test levegővel teli tüdő nélkül is ( mármint simán, és nem úgy értem, hogy tüdő nélkül) , akarva akaratlanul is. A víz sótartalma ugyanis nagyobb mint a tengereké, így sűrűbb, mint

az emberi test, és ezért lebeg a vízben.

nov. 10. 05:07
 13/25 anonim válasza:
100%
Engem gyerekként elvittek gyógyúszásra gerincferdülés miatt, ott találkoztam először olyan vízzel, ami a derekam fölé ért. Az oktató egy mukkot se mondott az egészről h mit hogyan kéne, csak csináljam, amit a többiek. Elsőre nyeltem egy nagy vizet, bepánikoltam, minden bajom volt. Többé nem mentem. Ez nagyjából 20 éve volt. Azóta 4x voltam strandon, még nyakig érő vízbe is mentem, de mindig előjött a rossz emlék, és inkább kijöttem a vízből, még a derékig érőbe se mentem. Most már úgy vagyok vele h inkább laknék egész hátralévő életemben egy erdőben minden modern eszköz nélkül, minthogy bemenjek 1 méternél mélyebb vízbe. Hiába tudom h ha megszívom a tüdőmet levegővel és háton fekszek a vízen, lebegek és nem süllyedek el, nálam ez mit sem ér. Szóval nekem volt egy traumatizáló élményem (csak hogy mai modern kifejezéssel éljek). Nekem így sikerült "nem megtanulni úszni". Valószínűleg soha nem is fogok megtanulni, nem is akarok, és bár szeretnék tudni úszni, de annyira nem, hogy el is kezdjem tanulni.
nov. 10. 05:15
 14/25 anonim ***** válasza:
nov. 10. 05:24
 15/25 anonim ***** válasza:
51%

Az én tapasztalatom szerint azok nem tanulnak meg soha úszni, még ha próbálod is tanítani őket, akikből újszülött korukban kiölték a természetes ösztönöket, pl. azzal, hogy 3 hónapos korukig csak vizes kendővel törölgették, de soha nem tették bele a kis kádba fürdetni (mielőtt lehülyézel, igen, sajnos van egy ilyen nézet, hogy a fürdés ártalmas - ami természetesen nem igaz, viszont kiölik a babából a természetes-ösztönös úszni tudást)

Azok a babák, akik otthon a fürdőkádban "edzettek", azok már akár 8-10 hónapos korukban is kitűnően mozognak a medencében mindenféle karúszó és szülői segítség nélkül, 2-3 métert is átúsznak a két szülő között, stb. Javasolom, hogy gyere el valamelyik baba-úszó tanfolyamra, és nézz körül. Meg fogod érteni, hogy miért nem tudnak egyes emberek úszni soha (nem az ő hibájuk).

nov. 10. 06:29
 16/25 A kérdező kommentje:
Na jó, tanulmányoztam picit a dolgot és most már értem. Bepánikol az ember és ahelyett hogy csak nyugisan lebegne kapálózik és mikor lebukik pont akkor jut eszébe levegőt venni. Picit hihetetlen továbbra is, de mégis elhiszem hogy előfordulhat pár embernél aki hajlamos bepánikolni. De szerintem a többség nem idióta, elkezd ösztönösen valami kutyaúszást csinálni mint én babaként. Az viszont érdekes hogy az állatoknál nincs ilyen, megy nekik ösztönből, ahogy a szaporodás is szexuális felvilágosítás nélkül. Gondolom a modern világ tehet erről hogy lassan kihaltak az emberekből az alapvető lét- és fajfenntartó ösztönök.
nov. 10. 06:45
 17/25 anonim ***** válasza:
74%

Te meg hogyan nem tudsz parciálisan deriválni és derékszögű vektortérben műveleteket végezni?

Én meg azt nem értem

nov. 10. 08:13
 18/25 A kérdező kommentje:
De tudok, igaz, mérnökmatek 1 nevezetű órán sajátítottam el első félévben egyetemen és nem ösztönből. De ez hogy jön ide? Ez egy emberalkotta dolog. Én most olyan dolgokra gondolok ami ösztönösen benne van minden állatban, csak az emberek felejtették el. A kutyám is aki születése óta nálam van, életében nem találkozott nagyobb vízzel, mégis ha a hasáig se érő fürdővíz fölé tartom elkezd "úszni" a levegőben.
nov. 10. 09:43
 19/25 A kérdező kommentje:
Picit olyan mintha valaki születése után nem venne levegőt és megfulladna a köldökzsinór elvágása után mert hiányozna az ösztöne hogy lélegezni kell.
nov. 10. 09:45
 20/25 anonim ***** válasza:
47%
Kérdező te élőben is ilyen elviselhetetlen hencegő okostojás vagy,vagy csak neten próbálsz kompenzálni valamiért?
nov. 10. 11:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!