Problémák hát és gyors úszással?
Gyerekkoromban csak a mellúszást tanultam meg, + a hátat valamennyire. Most 20 éves koromra (tudom, kicsit későn :D) gondoltam, hogy megtanulnám az összes úszásnemet.
A gyorsúszással a problémám, hogy a lábam vagy lesüllyed vagy túl gyorsan csapkodok vele, így 20 méter után elfáradok. A másik az, hogy egyszerűen alig bírom levegővel. 10 év alatt hozzászoktam, hogy mellúszásnál minden ütemben veszek levegőt, gyorsnál meg csak jobboldalt. Kb. 1 hosszt (33 méteres medence) tudok leúszni.
A hátúszással a legfőbb bajom, hogy jobbra húzva úszok, mindig nekimegyek a sávelválasztónak, illetve itt is túl gyorsan csapkodok a lábammal.
A pillangót még hanyagolom, azt majd akkor ha a többi rendesen megy.
Milyen tippeket tudok adni ezekre a problémákra? Hogy tudnám ezeket megoldani? Köszönöm a tippeket!
Menj el edzőhöz. Ha a hát oldalra megy, maga az alap mozdulat rossz. És ez nemcsak lassít hanemhosszútávon sérüléshez vezet.
Az a tippem hogy a gyorsat is rosszul csinálod. De ha csak a levego a problema abba belejossz gyakorlassal. Ussz gyorsat amig tudsz majd ne hagyd abba es folytasd mellel amikor teljesen kifaratsl es ha a mellben kipihented magad, megint gyors. Par het alatt menni fog 200 gyors is
A gyorsúszás az elején nekem is nagyon nehezen ment. De addig erőltettem, míg egyszercsak gördülékeny, és kényelmes nem lett. Mondjuk nekem nem koordináció problémám volt, hanem a fülem telement vízzel, és nagyon elfáradtam pár csapás után, elfogyott a levegőm.
Szerintem először deszkával, vagy a medence szélébe kapaszkodva gyakorold a lábtempót, aztán külön kartempó egyik oldalra deszkával stb.. A végén a kar-láb együtt...
De szerintem, mint egy kutyánál:) is egyszercsak úgyis menni fog.
Háton, meg jól feszítsd meg a tested és figyelj a sávválasztóra. Egyszer ráérzel, tuti. Csak gyakorlás kérdése.
Ha gyorsnál csak jobboldalt veszel levegőt, az már nem jó. A leggyakrabbi verzió a hármas gyors, ahol minden harmadikra veszel levegőt, edzéseken lehetnek egészen mások is, a határ a csillagos ég, de mindig páratlan, hogy ne egy oldalon legyen mindig a levegővétel.
Hátnál meg valószínűleg az egyik kezeddel erősebben húzol, mint a másikkal. Mellnél nincs ilyen probléma?
Ezt nem értem. Én csak baloldalon veszek levegőt gyorsnal. Az miért nem jó?
Nem szokott beállni a nyakam, vagy ilyesmi...
Milyen kicsit későn??
Negyven évig csak amatőr mellúszásban úsztam, aztán elmentem edzőhöz.
5
De most meg direkt néztem az olimpián a versenyúszókat és ők is csak egy oldalról vettek levegőt. (?
Köszönöm a válaszokat, tippeket!
#3 Mellnél nincs ilyen, ott egyenesen megyek. Valószínűleg akkor azért, mert jobb kezes vagyok, a jobb kezem erősebb így arra erősebben húzok. Legközelebb amikor lemegyek, megpróbálok figyelni, hogy 3 ütemenként vegyek levegőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!