Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » A Balaton-átúszás annak is...

A Balaton-átúszás annak is teljesíthető, aki nem átlagos fizikumú és párszáz méter természetes vízben úszás is kimeríti?

Figyelt kérdés
Amúgy keresgéltem a neten és vagy emailes komplett edzésterv van, vagy semmi infó.
2023. márc. 8. 20:59
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:

Juj kérdező, ha ennyire nincs fogalmad, ne ússz.

2.40 volt kb az időm nekem is, a fej kitett mellúszással. Attól még az nem egy gyors szint. Mellesleg, kb 7szer úsztam így át s Balatont.

Voltam- e már életemben uszodában?

Öreg, 40 éve rendszeresen járok!!

Sőt, a Balatonba is, mivelhogy ott nőttem fel mellette.

Sose voltam profi úszó, akkor kb egy óra lenne átúszni, nem három.

Sokan mennek felkészülés nélkül, úszni kell hozzá tudni, meg kitartás kell még.

Egy triatlanos simán meg tudná csinálni, gyanítom, a természetes víz a mumus nála, gondolom, nincs hozzászokva.

2023. jún. 20. 09:49
 22/26 anonim ***** válasza:

Milyen önbizalom-rombolás? Feltettél egy kérdést, s nem tetszik a válasz. Akkor minek kérdezel?

Mellesleg, 2 km 2 órán belül???

Bakker, a 2:40-es tempóval is kb félórára jön ki egy km, ha te egy óra alatt úszod le, az feleolyan gyors.

Úszhatod át a Balatont akár 8 óra alatt is, de ne tedd már itt az agyadat, hogy mekkora úszás szakértő vagy.

S továbbra is kérdés, hogy ha pár száz méteren kifáradsz természetes vízben, akkor hogy a frászban akarod ennek többszörösét leúszni???

2023. jún. 20. 10:14
 23/26 A kérdező kommentje:

Fej kitett mellúszásban "úszik", de kioktató stílusban pampog.

Én meg úgy úszom a hátat és a gyorsot, hogy volt élsportoló alig köt bele (a hátba bele se kötött, gyorsba minimálisan, amire azóta is figyelek), de nem értek hozzá....

Továbbá le vagyok hordva a sárga földig, milyen kripli vagyok, amikor a nememet képviselők között a gyorsabbak közé tartozom bárhol, bármelyik uszodában, meg amikor volt élsportolók is eltanácsolnak az átúszástól, ha nem vagyok felkészült.

Olyan nőt megint ritkán látok az uszodákban, akik 2:40-es ezrekkel PIHENÉS NÉLKÜL úsznának... Egy hobbista triatlonedzésen tuti, ha jó a genetikája ÉS már évek óta edz szakértő mellett, legalább időszakonként heti négyszer.

A fejkitett mell meg k. egészségtelen a hátnak és nem úszás, hanem ökörködés kb.

Száj lapos mostantól.

Köszöntem.

2023. jún. 20. 12:40
 24/26 anonim ***** válasza:

Pár száz méteren kifullad természetes vízben, de több, mint 5 kmt akar úszni természetes vízben.

2 óráig tart neki 2 km, de kioktat úszásról.

Mellesleg, rég nem úszom fej kitett mellúszásban, de mikor abban úsztam is, akkor is átúsztam nem egyszer a Balatont, s egyszer sem pihentem.

Mellesleg, most pár hete úsztam medencében 5 kmt, s 2 óra 10 perc volt úgy, hogy ez messze nem profi, én szálltam ki utolsónak a medencéből.

Te itt feltettél egy kérdést, de a jelek szerint mindent tudsz az úszásról. Szerinted.

2023. jún. 21. 09:57
 25/26 anonim ***** válasza:
Ha neked 2 óráig tart két km, akkor nem 2:40et úszol. Nagyon nem jön ki a matek. Ezzel az 1 km 26 percre jön ki, egy óra lenne 2 km.
2023. jún. 21. 10:03
 26/26 anonim ***** válasza:

"Miért jó neked mellben úszni? (Mármint tényleg nem értem, leglassabb, legnehezebb, legfárasztóbb úszásnem felülreprezentált..."

Gyorsban jobban haladok, de nem tudok sokat úszni, leég a vállam. Valószínűleg a technikámmal is baj van. 500 méterenként szoktam kb 50m-t gyorsban, aztán folytatom mellben. Mellben viszont sokáig bírom,az 5200 m-t megállás nélkül le tudom úszni. természetesen nem kiemelt fejjel úszom.

Nem verem a mellem és nem rombolom mások önvizalmát. Egyrészt nincs is mire fel, másrészt ha lenne sem tenném.

Inkább sok sikert kívánok, elismerésem mindenkinek aki bármilyen eredménnyel teljesít egy átúszást, vagy bármi hasonló dolgot.

2023. jún. 21. 11:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!