A Balaton-átúszás annak is teljesíthető, aki nem átlagos fizikumú és párszáz méter természetes vízben úszás is kimeríti?
És????
Attól még a kitett fejes szabálytalan, egészségtelen és kifogás, hogy nem tudsz megtanulni úszni, innen meg tudnál.
Amúgy sohasem számoltam hosszban... Mennnyi az a 20, mekkora medence?
Én 1800 körül szoktam, nagyrészt gyors, kevesebb hát és pici mell.
Ha pár száz méter után kifáradsz, akkor próbálkozz a rövidebb távval. Már van az is. Aztán meglátod, hogy megy.
Én nem úszok, csak tudok úszni. Egyáltalán nem járok uszodába. De már ötször átúsztam, idén lesz a hatodik. Eddig 3 óra volt, de legutóbb sikerült a 2:55. Én váltogatom a mell és hát úszást. Sose kellett még megkapaszkodnom.
Átneveztem a rövid távra. Abba is kb. bele fogok dögleni, de lesz valahogy.
"A 2:40 százon meglehetősen lassú."
Aki élsportoló, úszó volt gyerekként, annak talán.
De amúgy voltál már életedben uszodában?
2:40 bőven az élmezőny a vendégek között.
14
Mellben aztán tényleg nagyon lassú és fárasztó.
Egyébként most őszinte leszek.
Az ilyenek, akik nem edzenek rá, de megcsinálják:
1. Vagy valahonnan kitartó a szervezetük és mentálisan baromi erősek, és mindenük fájt utána és még napokig, de erről már nem beszélnek.
2. Vagy az egész testük baromi erős, élsport gyerekként vagy hatalmas mázli.
De önbizalomrombolók vagytok.
Ehhez képest gyerekként triatlonozó, illetve gyerekként focizó, most futó, úszó ismerőseim mondják, hogy először a rövidebb távot kellene csinálni.
Középkorú triatlonos nőt, akit követek közösségi médián, úgy készíti fel az edzője a szabad vízben úszásra, hogy 50-es medencében nem rúghatja el magát a faltól. Heti 3-szor úszik évek óta. 750 m úszásra készül, nem 5 km.
Én többször úsztam át, volt hogy nem készültem rá, az időm mindig hasonló volt.(2óra körül) Nem fáj utána semmim. Unalmas, azért próbálok sietni.
Én először az öböl átúszáson voltam (az már nincs)
Szerintem jó ötlet a féltáv, aztán meglátod hogy megy.
14 vagyok. Soha, még gyerekkoromban se éreztem azt, hogy el tudnék süllyedni. Ha elfáradok, háton úszok, vagy lebegek. De akármit csinálok, egy kicsit mozgok, fent maradok. Hogy honnan van erőm átúszni? Talán a futás. Ha tüdővel bírsz hosszabban futni, az jó hatással van az úszásra is. Én 10-20 km-eket futottam, amikor a legjobban ment az úszás. Illetve fejben nagyon kitartó vagyok. Ismerem magam, és nem vállalkozok olyanra, ami teljesen irreális. Pl a Gyerecse50-nek mindig nekivágok, de azt tudom, hogy a Kinizsi100-on már elvéreznék.
Az első Balaton-átúszásom előtt voltam az Öböl-átúszáson. Az 3,6 km volt. Azzal teszteltem az úszásom. Simán ment pihi nélkül, ezért mertem vállalni az 5,2-t is.
Valamilyen szinten ismerni kell önmagad határait + kitartás kell!
5,2 km 2 óra alatt, az több, mint 2,5km 1 óra alatt. Természetes vízben.
Nos, ehhez képest legutóbb az uszodában sok 33-as és 50-es után formában voltam a 25-ösben, 2 órán belül ment a 2K.
A velem egy sávban úszó végig hátban tolta, hátban azonosan mentem vele, gyorsban leelőztem. Mellettem csaj "szabályos" mellben tolta, kb kétszer gyorsabb voltam mindkét úszásnememben.
Középkorú nőnél is.
Gyorsban nemigen úszott más nő.
Férfiak is úsztak nálam lassabban.
Néha jön velem egy barátnőm, némileg lassabb nálam és többet is kell pihennie.
Szóval az uszodában nem látom az ennyire gyors embereket...
És ebből milyen következtetést vonsz le?
Én 90%-ban mellben úszom le, 1:59 volt a legjobb időm, 2:11 a legrosszabb. Megnéztem egyik évet, 678. voltam ezzel az idővel. A leggyorsabb kb. 1 óra alatt ússzta le, az utolsó meg több, mint 6,5 óra alatt.
Miért jó neked mellben úszni? (Mármint tényleg nem értem, leglassabb, legnehezebb, legfárasztóbb úszásnem felülreprezentált...volt is erről kérdésem, de oda pont olyanok gyűltek, akik szintén kevésbé értik.)
Azt a következtetést szeretném levonni, hogy ha még pár hónapot készülnék, menne 3,5-4 óra idővel (természetesen gyorsban), mialatt az uszodákban (főleg a nők között) rohattul nem vagyok tápos.
Úgyhogy máshova menj a melledet verni és mások önbizalmát rombolni.
Pá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!