Meg tudom magam erősíteni kizárólag úszással?
65 kg vagyok 178 cm. Férfi, 32 éves.
Vékonynak érzem magam, de zsír nem épül rám, izom szokott. Jelenleg külföldön élek a tengerparton. Minden nap úszhatok.
Gondoltam rá, hogy veszek úszótalpat és tenyérellenállást is, hogy nagyobb ellenállással ússzak. Lehet erre építeni?
Milyen étrendet javasolnátok mellé?
Igen.
A mediterrán étrend a legjobb kb. bármihez (google it!).
Ha az izmoknak nőni kell, akkor sok fehérje és elég kalória lesz szükséges.
Hogy mennyi az elég, azt a tevékenység gyakorisága, időtartama, és intenzitása adja meg.
Ahhoz, hogy egy izom növekedjen, a maximálisan elérhető feszülésének legalább 75%-ig kell ismétlődően terhelni. Ahogy az izom nő, úgy nő a szükséges terhelés is.
Talpat és ellenállást akkor használnék csak, ha már az izmaim, szívem, tüdőm, hozzáerősödtek a sima úszáshoz. Addig felesleges, és káros is lehet. A fokozatosságnál nincs jobb edzésterv!
Szia!
Uszonyos úszó voltam.
Nem azt mondom, hogy ne csináld. Ennél a sportágnál nagyon nem is tudok jobbat mondani.
Kb. 6 évig csináltam versenyszerűen, de olyan izom épült rám, ami igazából nem az a jó kis testforma. (meg mennem kellett külön kondiba is)
Ezzel csak azt akarom mondani, hogy nagyon jó az úszás, mint mozgás, és egészség szerűen is. De leginkább az állóképességed fog nagyon fejlődni. Néha kicsit fusztráló, amikor a korosztályom a kepembe vágja, hogy nyugodjak le, mert ők elfáradtak.
Hibát vétettem, abbahagytam, és most elmentem kajakozni. Az edző kicsit furcsállta, hogy miért csinálok annyi kört, mint a versenyzők.
(csak hobbiszerűen csinálom)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!