Vajsavas kukorica?
Készíteni szeretnék vajsavas erjesztésű magmixet (kukorica, búza, tigrismogyoró). Mi lenne a folyamata? sok félét olvastam de nem tudom eldönteni melyik lenne a jó. Sörrel napon nem lezárva?
tanács?
Semmi különös, arra kell figyelni, hogy ellepje a víz a szemeket azt követően is, hogy azok megszívták magukat vízzel.
Nem légmentesen, de zárd le, hogy az 'illat" ne terjengjen szabadon, és keress neki olyan helyet, ahol a szomszédokat, és a családot sem irritálja.
Fölösleges bele a sör, de ha nekef úgy tetszik tehetsz bele.
A vajsav baktériumoknak kell megfelelő környezetet biztosítani (meleg, oxigén), a buktató legfeljebb annyi, hogy a folyadék takarást kell ellenőrízni, ha szárazon maradnak a szenek, a penész lepi el.szos
Google: fermentálás, vajsavas erjesztés.
A kovászos uborka is fermentált, erjesztéssel készül, csak ott a tejsav baktériumoknak kell megfelelő környezetet teremteni (oxigéntől elzárni)
Egyszerre lehet erjeszteni tigrismogyorót, búzát, kukoricát illetve apró magvakat?(repce, kender stb.)
vagy nem érdemes?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!