Hogyan kell erjesztett kukoricát készíteni horgászathoz házilag?
Figyelt kérdés
Ki hogyan szokta csinálni?2020. júl. 17. 12:00
1/15 A kérdező kommentje:
Kemény kukorica, búza, köles, tigris mogyoró, repce van itthon. Ezeket lehet vegyesen?
2020. júl. 17. 12:02
2/15 anonim válasza:
Régen apum készített horgászataihoz ilyen erjesztett keveréket, de ő csak kukoricából. Egy régi festésből megmaradt tiszta 12 literes vödröt aminek jó patentzárja van, majdnem telerakta kukoricával, felöntötte vízzel, fontos hogy jól ellepje a víz, jól lezárta a vödröt minden nap nagyalakú fadarabbal kevergette és pótolta a vizet hozzá, öt nap után 1-2 deci friss tejet lötykölt a tetejére, aztán várt vele 1-2 napot és vitte pecázni. Vegyesen nem tudom, esetleg kisebb adagban próbáld ki hogy működik.
3/15 A kérdező kommentje:
Elő kell főzni a kukoricát?
2020. júl. 17. 12:51
4/15 anonim válasza:
Megkérdeztem. Nem kell előre megfőzni. A víztől fog megpuhulni, ezért fontos a víz pótlása.
5/15 A kérdező kommentje:
Ki szokta tenni napra erjeszteni? Olvastam olyat is hogy van aki kiteszi napra. Ez gyorsítja az erjedést ha minden igaz.
2020. júl. 17. 13:37
6/15 anonim válasza:
AZ én apum pattogtatni szokta, abból lesz a pattogatott kukorica. Mindig megeteti vele a halakat is.
7/15 anonim válasza:
Elég sokszor leírták már, sőt a YouTube-n videók is vannak a kukorica erjesztéséről.
A tejsavas savanyú, aludttej szagú, kevésbé büdös, de az sem családbarát, a vajsavas kifejezetten büdös - egyikbe sem érdemes kézzel bele nyúlni, a szag nem lemosható, csak órák, esetleg napok múlva illan el.
A napon szinte biztos, hogy a büdös, vajsavas verziót kapod.
Kavargatni fölösleges, sőt a tejsavast nem is szabad, ahhoz oxigénmentesen kell erjeszteni.
8/15 anonim válasza:
Én évtizedek óta négynapos fermentált kukoricával horgászom. Szép eredménnyel. Ahhoz egyébként nem kell semmi fakszni. Annyi vizet öntesz rá, hogy elfedje, és mindig utánatöltöd, ha esetleg felszívná. Ami baktériumkultúrás lé a végén megmarad, abból tölthetsz valamennyit a következő adagra, hogy könnyebben beinduljon.
9/15 anonim válasza:
Tehát hétfőn beöntöd a vödör vízbe és úgyhagyod, majd csütörtökön ráöntesz 1 tejfölt és vasárnap pecázhatsz.
10/15 anonim válasza:
A tuti recept: siló kukorica, víz, sör, kaukázusi kefír
Sajnos a mennyiségre nem emlékszem de az biztos, hogy ezek voltak az alapanyagok és sok méretes példányt horogra csaltunk vele.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!