Ez kukorica és búza mikor lesz elég erjedt a horgászathoz?
Jelenleg így néz ki, tegnap előtt kezdtem el a procedúrát. Valahol azt írják elég 1 hét, máshol pedig azt, hogy 2-3 hét minimum kell a kukoricának hogy jó legyen.
A kérdésem, hogy ebben a 30+ fokos napokban mennyit kell nagyjából várni?
Tejsavas erjesztést kezdtem el kemény kukoricával és búzával, (összesen kicsit több mint 2 kg a mix) amely egy erkélyen van kint panelban.
Zárt edény kellene a tejsavas erjedéshez, nem szabad levegős, de ez részlet kérdése (a fejlődő gázoknak természetesen szabad utat kell adni)
A kovászos uborka, savanyú káposzta készítése is tejsavas erjedéssel zajlik, a körülményektől függően változó időtartamú lehet az is.
A folyamat beindul néhány óra alatt, a halak a száraz kukoricát is megehetik ugyan, de az erjedés befejezésére kell azért több nap is, a képen látott cucc szemmel láthatóan nincsen kész (attól függetlenül megeszi a hal).
Az eredési folyamat akkor ér véget, ha megszűnik a gáz fejlődés, az egész cucc aludttejre emlékeztető szagú, se érezhetően savas lesz, fehér penész szerű lepel lepi be a vizet - a képen látható körülmények között viszont várhatóan átmegy vajsavas erjedésbe egy idő után (megbüdösödik)
Az erkélyen nem lehetséges, de minimum körülményes megcsinálni, de az erjesztett magvak éveken keresztül eltarthatóak, van aki 2-3 éve erjesztett kukoricával etet.
Az előttem válaszoló jól leírta.
Én akkor használtam már, amikor kézzel viszonylag szépen szét lehetett nyomni, jól megpuhult.
Az időt nem lehet megmondani. Függ a mennyiségtől, hőmérséklettől, arányoktól...,sok minden mástól is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!