Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Úszásedzésnél mi változik a...

Úszásedzésnél mi változik a test külsejét tekintve?

Figyelt kérdés

Szasztok! 16 éves gimnazista vagyok, és most suli végeztével, szeretnék elkezdeni úszi egész nyáron. Ezelőtt 10-13 éves koromig úsztam, szóval nem új a placc, de ezzel együtt elkezdett érdekelni a külső változások többszöri edzés után.

Egy héten kb. 3x mennék edzésre, amik 80-90 percesek. Ha a nyáron újra megszeretném a sportot, akkor folytatnám szeptembertől is.

A kérdésemre visszatérve: mi változna rajtam? Külsőre?

Azt tudom hogy a vállat “szélesíti”, és ha valakinek kicsit púposabb a háta, vagy nem húzza ki magát rendesen (ez igaz rám is), akkor azon is segít.

Ezen kívül még mi változik gyakori edzés hatására.

Ha van a hasamnál egy nagyon pici felesleg (külső szemmel nem látszik, ha lenézek én látom), arra van hatással? Nem a kockahasra gondolok itt, hogy az lesz-e úszástól, mert tudom hogy ott is teljesen más van.

Vagy pl. a másik: az arcom egy kicsit kerekebb. Nem dagadt az arcom, csak olyan kicsit kerekebb. Azon esetleg valamit tud változtatni?

Vagy bármi máson?

Sajnálom ha hülye a kérdés, nem tanulok anatómiát, szóval teljesen hülye vagyok ehhez a témához. Ha esetleg valaki tud segíteni, hálás lennék.

2021. máj. 31. 20:53
 1/5 A kérdező kommentje:
*Sziasztokal akartam köszönni, elírás…
2021. máj. 31. 20:54
 2/5 anonim ***** válasza:
76%
Az úszás csak nagyon lassan és kis mértékben formálja az alakot, ha csak monoton tempóban csinálod és nincs mellette kiegészítő edzés, pl erősítés. A vállaid idővel szélesebbek, izmosabbak lesznek, illetve a többi izmod is erősödni fog. Viszont ha tényleg látható változást szeretnél, akkor az étrendre is érdemes odafigyelni. De ne várj tőle olyan látványos úszó testet, mert nekik a rengeteg konditól van olyan karjuk. Átlag hobbiúszókon nem nagyon szokott meglatszani, lásd a Balaton átúszáson 5km-es távot teljesítenek, de vannak egész túlsúlyos valamint gyenge testalkatúak is köztük.
2021. máj. 31. 21:13
 3/5 anonim ***** válasza:
62%

Így van.

Gyúrni kell..

Én is úszok gyúrás mellett, ne tudd meg milyen brutál vagyok😜

2021. máj. 31. 21:26
 4/5 A kérdező kommentje:
Szóval edzőtermezni is kell mellé. Köszi szépen:)
2021. máj. 31. 21:55
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem mondtad a nemed, de gondolom srác vagy. Egy nyári edzéstől nem fogsz változni, viszont hosszú távon nagyon jó testet csinál. A vállat szélesíti és a kezed és a lábaid is izmosak lesznek. Ha zsírégetéstől beszélünk, akkor az nem lokális, az egész tested érinti, viszont ahhoz megfelelő intenzitás is kell. Illetve ahogy az előttem lévők is írták, hogy a kondi is kell mellé.
2021. jún. 3. 21:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!