Horgászok. Gyerekkoromban (15-16)évesen volt horgászengedélyem és tsa-i de abbahagytam.(Itt kint aktivan horgászok persze.)Most viszont gondolkodok rajta hogy újra elkezdek othon(Mo-n) horgászni. Szerintetek újra kellene vizsgázni ? Görbüljön.
Abban az esetben, ha nem tudod bizonyítani semivel, hogy volt már horgivizsgád.
Egyébként meg nemtökmindgey? Ígyis-úgyis ki kell váltani azt a szar horgászkártyát, ha vizsgázol, ha nem. A vizsgának nincs külön költsége. Az meg nagyon nem árt, hogy felfrissítsd a tudásodat, mert kissé megváltozott minden. Nem jó beszopni.
Én is ilyen újrakezdő vagyok. Főleg a Dunára és egy két holtágára járogatok. Azt látom ,hogy hiába tisztább a víz a 20-25 évvel ez előtthöz képest, más dologban is megváltoztak a vizek.
Suhanc koromban sokkal többet fogtak az akkori öregek, pedig a feeder sehol se volt, se a bolognaik. Nem kellett egész napokat a parton lógatni, pár óra alatt is volt értékelhető kapás.
Most meg már a holtágak régi fogós helyeit is kiépítik, mini yachtok jönnek mennek mint fing a gatyában.
Idén ritka volt a jó vízállás, nagyon ki kellett fogni. Ahol régen partról jöttek mindenféle keszegek, paducok, idén csak a paduc jött.
Rohadásig van a Duna gébbel, úsztatni nem is tudtam gébfogás nélkül.
Párszor levittem a fenekező botot a nagydunára, de csak a nullázás. Pedig tonnaszámra nyomták a holtágba tavasszal a potykát, én nem tudom, miaszart esznek , de csak nulláztam. Az is lehet, hogy a profik, akik reggeltől estig kinn vannak, már megtizedelték ezt az állományt is, nem tudom... El is ment a kedvem, talán jövőre veszek egy feeder motyót, hátha.
Tóra én nem megyek, egy vicc, ami itt a környékünkön megy. Tele vannak nagy benga, szétszurkált szájú pontyokkal, ha haza akarsz vinni, dobálhatod vissza az 5 kiló fölöttieket, míg elég kicsi nem jön. Van olyan lavór, ahol 3 rugóért még egy keszeget se vihetsz haza!
Úgy látom, hogy lehet fogni vad vizeken is, de akkor nagyon időben kell menni, és rá kell szánni a napot. A régimódi reggel kiszaladok a Dunára, meg a random alkonyatkor leugrások már simán lehetnek betlik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!