Turista horgászengedéllyel horgászhatnak-e a gyerekeim is?
Szabály szerint a horgász csak az horgászhat, akinek a nevére az engedély ki van állítva.
A halőr jóindulatán múlik, hogy elnézi-e, hogy pl a kis gyereknek a szülő megengedi, hogy horgásszon.
A turista jegy ráadásul csak egy botra érvényes, tehát már a két bot használata szabálytalan, és az a súlyosabb vétség,
Egy gyerek horgászengedély viszont nem horribilis összeg, egész évre , és sok vízterületre érvényes, 2500 forintba kerül, tehát a két gyerek 5000 forintért teljesen szabályosan tud horgászni veled a Balatonon (hárman, három bottal)
Ennyit szerintem inkább érdemes rááldozni, mint kockáztatni egy büntetést.
Köszönöm a választ, hasznos volt. :)
Az a helyzet, hogy amúgy a Duna mellett lakunk, és ha már megcsináltam a vizsgát, eljárnék a gyerkőcökkel a Dunára is. Nem tudod esetleg, hogy evvel a turista engedéllyel válthatok általános területi jegyet? Úgy látom, a komáromi szakaszon nincs kifejezetten turista területi jegy, míg a Balatonra van.
Turista jeggyel nem vagyok képben, ha más lehetőséget nem találsz, fel kell hívni a megyei szövetség irodáját, ott tudnak tájékoztatást adni.
A gyermek horgász engedély az ország sok vizére érvényes, a Dunára is (lásd a linkben) és egész évre szól, a turista jegy, mint ahogy a neve is mutatja, szezonális, és területi korlátja is vannak?
Rendszeresen horgászol? Akkor érdemes lesz éves engedélyt váltani
A kölköknek gyerekjegyet válts, magadnak a turistát.
Helyi horgászboltban tudnaksegíteni az engedélyeket illetően.
Vegyetek egy 1*1 méteres merítőhálót, azt te is tudod használni a fenekezőbotod mellett.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!