Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Hogy tanulhatok meg jól úszni?

Hogy tanulhatok meg jól úszni?

Figyelt kérdés

Tudtok valami oldalt, ami összegyűjti a tippeket? Esetleg ezzel kapcsolatos YT csatornàt?

Tudok úszni, de nem profin. Dolgoztam már úszómesterként is, de ott nem voltak mély medencék, így nem féltem a mentéstől. Most a Balatonhoz akarnak helyezni, és amíg ez még nem történik szeretnék fejlődni úszástudàsilag.

Kihangsúlyozom: Tudok úszni, csak úgy érzem, hogy még tudnék fejlődni, lehetnék gyorsabb, és szeretnék megtanulni több méteres vízben is úszni, mert abban még soha nem próbálkoztam.

Természetesen tervezek lemenni a helyi uszodába gyakorolni jó pár órát.

Csak értelmes válaszokat kérek!

2020. máj. 26. 13:06
 1/9 anonim ***** válasza:
Nem úsztál még mély vízben de úszómester vagy? Izgi
2020. máj. 26. 13:18
 2/9 anonim ***** válasza:

Szerintem uszodában. Oktatóval.

De lovardában is tanulhatsz egy óvónővel, csak az nem lesz olyan hatékony.

2020. máj. 26. 13:51
 3/9 anonim ***** válasza:
Szerintem (jól) úszni nem lehet megtanulni könyvből meg netről, de még haverral sem, kell melléd egy szakember, aki figyel, kijavítja a hibáid. Főleg, hogy neked tényleg fontos lenne a magabiztos, komoly tudás. A helyedben rögtön keresnék egy úszásoktatót, ő el fogja mondani, hogyan és miben fejlődj.
2020. máj. 26. 14:07
 4/9 anonim ***** válasza:
Szerintem keress egy úszásoktatót és ne vállald el ezt a munkát.
2020. máj. 26. 14:44
 5/9 A kérdező kommentje:
Igen, úszómester vagyok, és nem haltak meg még a kezem alatt. Egyébként eddig vízi komplexumban dolgoztam, ahol maximum 120 centis víz volt. Tudok úszni, úsztam már közel két méteres vízben, de 3-4 méteresben, vagy többen még nem, abban szeretnék megtanulni úszni. Nem vagyok reménytelen, gyerekkènt rengeteget úsztam, csak szeretnék még jobb lenni. Nem vagyok "szar" most sem, de még gyorsabb akarok lenni, és sokkal mélyebb vízben is tudni akarok úszni. Mindenesetre lemegyek hamarosan az uszodába, és tanàcskozok egy ottani oktatóval, meg persze edzek amennyit csak tudok.
2020. máj. 26. 16:52
 6/9 anonim ***** válasza:
Elhiszem, hogy a 120 centis vízbe nem halt bele senki, de képzelj el egy sokkal mélyebb, hullámzó nyílt vizet egy pánikoló 70kg-os nagymamával... Nem egy hét alatt megtanult úszótudás kell.
2020. máj. 26. 16:55
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

"nem haltak meg még a kezem alatt"

Ez valószínűleg nem a te érdemed.

"úsztam már közel két méteres vízben, de 3-4 méteresben, vagy többen még nem, abban szeretnék megtanulni úszni"

Abban szerinted másként kell úszni? Érdekelne miért kell a mélységet így kihangsúlyoznod?

2020. máj. 26. 17:42
 8/9 A kérdező kommentje:

Honnan tudod, hogy végzem a munkám? :) Láttál mentés közben? Majd, ha látsz, akkor mondhatsz véleményt.

Csak úgy említem egyébként, hogy az úszómesteri vizsga követelménye a fizikai alkalmassági és a gyakorlati vizsga. Ott be kell mutatni mentéseket, úszni kell megadott távot, megadott időn belül, stb. Nyilván ezeken megfeleltem, ezért lehettem úszómester. Nyilván a vizsga mélyebb vízben volt, mint 120 cm. Ettől függetlenül viszont nem fejlődhetek, vagy mi? Az, hogy valaki úszómester nem azt jelenti, hogy egyben Hosszú Katinka is, hanem azt, hogy megfelelt a követelményeknek és valószínűleg tud menteni, mert megtanítottàk neki ezeket. Tehát van hova fejlődni. Nem félek a víztől, nem vagyok egy balf asz, tudok úszni, és tudok menteni is. Tudom milyen a nyíltvíz. Ettől függetlenül lehetek még jobb. Aki mondjuk táncol, és táncversenyt nyert, akkor az már nem lehet még jobb? Ne szórakozzunk már.

2020. máj. 26. 22:02
 9/9 anonim ***** válasza:
Továbbra sem válaszoltál arra, hogy szerinted mi a különbség a 2 és a 4-5 méteres vízben való úszás között.
2020. máj. 27. 08:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!