Hogyan tanulhatok meg úszni?
17 éves vagyok. Még általánosban jártam úszni és versenyeken is indúltam. Kb 7 éve nem nem voltam víz alatt azóta. Most ismét úsznom kéne eegészségi okok miatt, de egyszerűen nem tudom a fejem a víz alá tenni. Ehhez kéne segítség. Nagyon fontos lenne.
Előre is köszönö!
A fejemet en is nehezen tudtam viz ala nyomni elosszor. Azt tanacsolom akkor probald meg mikor nagyon magabiztosan erzed magad a vizbe, maskulonben bepanikolhatsz es ha iszol egy kicsit az mar megremiszt es felsz kicsit az egesztol(tapasztalat). Ha ez megvan mindig probalgasd kicsit az allad, az ajkaid az orrod a homlokod a viz szintjeig dugni es egyszer csak azon veszed eszre hogy siman megy viz alatti fejjel uszni!:)
A levegovetelt pedig ki kell tapasztalnod, de azt ajanlom az orrodon ne szivj oevegot csak a szadon, mert egy kis reteg viz mindig marad az orrodon plusz oda is csapodik, es az nagyon nem kellemes ha telemegy az orrureged vizzel.
Köszönöm az eddigi válaszokat. Jó ötlet amit az utolsó mondott.
:)
A parton:
1. levegő beszív (szárazföld), kifúj (szárazföld) - 10x
2. levegő beszív (szárazföld), kifúj (fej a vízben, CSUKOTT SZEMEKKEL) - 10x
A vízben, sebesség nélkül, függőleges testhelyzetben:
3. levegő beszív (fej a vízfelszín felett), kifúj (fej a víz alatt, CSUKOTT SZEMEKKEL) - 10x
4. levegő beszív (fej a vízfelszín felett), kifúj (fej a víz alatt, NYITOTT SZEMEKKEL) - 10x
A vízben, sebességgel, a falától rugaszkodva:
5. levegő beszív, fej a vízbe, faltól elrúgás, kifúj, CSUKOTT SZEMEKKEL - 10x
6. levegő beszív, fej a vízbe, faltól elrúgás, kifúj, NYITOTT SZEMEKKEL - 10x
A vízben, sebességgel, úszva:
7. mellúszás fejjel a vízfelszín felett, a beszív, kifúj - folyamatosan
8. mellúszás, kifújásnál a fej a vízbe merül, CSUKOTT SZEMEKKEL
9. mellúszás, kifújásnál a fej a vízbe merül, NYITOTT SZEMEKKEL
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!