Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Hogy tanuljak meg magamtól...

Hogy tanuljak meg magamtól pillangózni?

Figyelt kérdés
A másik három úszásnem megy. Nincs oktatás a környéken.
2019. nov. 29. 07:28
 1/8 subrette ***** válasza:
100%
Javaslom, hogy először a delfin-lábtempót gyakorold. Ha ez megy, csinálj váltott karú pillangót. Egyszer egyik kar, másik elöl, utána fordítva. Ha ez megy, berakhatsz páros kart: jobb kar - bal kar - páros, ahol levegővétel most még az egykarosnál van. Figyelj arra, hogy egy karmunkára két delfin lábtempó jusson, így jön ki a ritmus. Ha ez megy próbálj páros karral annyi tempót, amit egy levegővel le tudsz úszni. Utána érdemes gyakorolni a levegővételt páros karmunkával. Úgy tanítják, hogy minden második kartempóra veszünk levegőt pillangónál.
2019. nov. 29. 08:52
 2/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a hasznos választ!

:)

2019. nov. 29. 09:01
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Talán ahogy én anno úszni. Néztem az akkori olimpián az úszószámokat, néztem mit csinálnak a víz fölött és a víz alatt, aztán lementem a folyóra és addig csináltam amíg nem sikerült.
2019. nov. 29. 09:13
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Szia, én a következőképpen tanultam meg:

Youtube- on sok videót néztem róla, lassított felvételeset is, hogy vizuálisan rögzüljön az agyamban a mozgás. Találtam egy nagyon jó videót anno, aminek a linkjét már nem tudom, de ketté van bontva a pillangóúszás mozgása és nagyon hasznosan mutatják be, nekem sokat könnyített.

Olvastam is a technikáról, mert jó ha azért úgy fejben megvan, melyik mozdulatnál mi a lényeg.

gyakorlatokat a következőket csináltam (majdnem az összes ötletet netről szedtem, semmi segédeszközt nem használtam a gyakorlás során):

- függőlegesen csak delfinmozgással fenntartani magad mélyvízben, kézmozgás nélkül

- víz felszínén hason delfin lábtempóval haladni előretett karokkal

- ugyanez tested mellé tett karokkal

- víz alatti delfin hason előretett karokkal

- ugyanez tested mellé tett karokkal

- víz alatt hanyatt delfinezés (kicsit más a mozgás így, segíti ez is a jó delfinmozgás kialakulását)

- Medence szélétől elrugaszkodás és csak egy lábtempó nélküli delfinmozgás testtel (mintha le akarnál bukni, de nem buksz le, hanem a testeddel leírsz egy ívet, mint a pillangónál)

- Ugyanez a gyakorlat, csak mellúszás közben, egy mell lábtempóval ellököd magad és ívet írsz le a víz alatt

- Lehet gyakorolni a mellúszást is pillangó lábtempóval úgy, hogy ívet írjon le a tested

- Gyakoroltam külön csak a kartempót is, hogy minél nagyobbat húzzak két kézzel, meg kitapasztaljam, hogyan a leghatékonyabb

- Ezután már 1-1 lábtempót is hozzá tettem a gyakorlathoz az elejére vagy a végére, hogy ráérezzek, hogyan kapcsolódik össze a kéz- és lábtempó

- Utána próbálgattam egybe tolni, összerakni a mozgást. Ezt is lehet szakaszosan, tehát mintha szünet lenne két tempó között, csak végig csinálod.

- Ne törődj vele, ha az elején merev vagy, nyugodtan nyomjad erőből, az uszodában pillangózók többsége nem tud normálisan pillangózni, úgyhogy nem égeted be magad. :-D

- És soha ne feledd, hogy az úszás az emberbe kódolva van, azaz anélkül is, hogy ezeket tudatosan gyakorolnád, előbb utóbb úgy is ráéreznél. :-) A legtöbb ember nem úgy tanul meg pillangózni, ahogyan én tanultam, egyszerűen csak elkezdi csinálni, ahogy esik úgy puffan, és megtanulja...

2019. nov. 29. 12:11
 5/8 anonim ***** válasza:
Előző vagyok: Másodiknak igaza van. Az uszodában is simán nézheted azt, aki csinálja, élőben még jobban átjön a lényeg.
2019. nov. 29. 12:14
 6/8 anonim válasza:
100%
Szia, én úgy tanultam meg, hogy az úszóedzőm megtanította. Nem tudom, hogy neked ez mennyire fontos, ha szeretnéd, hogy a technikád tökéletes legyen, iratkozz be egy tanfolyamra. A pillangót megtanulni nagyon nehéz, én 3 évig rossz technikával úsztam.
2020. jún. 10. 13:28
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Swimmergirl, kérdezd meg az úszóedződ, tudna e segiteni abban, hogy hanyatt a víz alatt ne menjen az orromba víz. (Orrcsipesz nélkül persze, mert az szabotálja a helyes légzést). Minden hát bukofordulo után hanyatt delfinezésnél ömlik a víz az orromon keresztül a fejüregeimbe, nem zár le a levegő. Másfél éve vergődök ezzel, mindig ugyanaz történik. Másokat akiket nézek hanyatt delfim kozben a viz alatt semmi bajuk ezzel, a felszinre érés előtt kifujjak az orrukon a levegot, addig viszont visszatartjak es nem megy bele viz.
2020. júl. 14. 22:50
 8/8 anonim válasza:
Szerintem azt is simán meg lehet csinálni, hogy amíg fel nem jössz, folyamatosan fújod ki a levegőt. Én is ezt szoktam csinálni. Azt pedig hamar meg lehet tanulni, hogyan osztd be a levegőt úgy, hogy jó legyen.
2020. júl. 18. 21:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!