Hogy tanuljak meg magamtól pillangózni?
Köszönöm a hasznos választ!
:)
Szia, én a következőképpen tanultam meg:
Youtube- on sok videót néztem róla, lassított felvételeset is, hogy vizuálisan rögzüljön az agyamban a mozgás. Találtam egy nagyon jó videót anno, aminek a linkjét már nem tudom, de ketté van bontva a pillangóúszás mozgása és nagyon hasznosan mutatják be, nekem sokat könnyített.
Olvastam is a technikáról, mert jó ha azért úgy fejben megvan, melyik mozdulatnál mi a lényeg.
gyakorlatokat a következőket csináltam (majdnem az összes ötletet netről szedtem, semmi segédeszközt nem használtam a gyakorlás során):
- függőlegesen csak delfinmozgással fenntartani magad mélyvízben, kézmozgás nélkül
- víz felszínén hason delfin lábtempóval haladni előretett karokkal
- ugyanez tested mellé tett karokkal
- víz alatti delfin hason előretett karokkal
- ugyanez tested mellé tett karokkal
- víz alatt hanyatt delfinezés (kicsit más a mozgás így, segíti ez is a jó delfinmozgás kialakulását)
- Medence szélétől elrugaszkodás és csak egy lábtempó nélküli delfinmozgás testtel (mintha le akarnál bukni, de nem buksz le, hanem a testeddel leírsz egy ívet, mint a pillangónál)
- Ugyanez a gyakorlat, csak mellúszás közben, egy mell lábtempóval ellököd magad és ívet írsz le a víz alatt
- Lehet gyakorolni a mellúszást is pillangó lábtempóval úgy, hogy ívet írjon le a tested
- Gyakoroltam külön csak a kartempót is, hogy minél nagyobbat húzzak két kézzel, meg kitapasztaljam, hogyan a leghatékonyabb
- Ezután már 1-1 lábtempót is hozzá tettem a gyakorlathoz az elejére vagy a végére, hogy ráérezzek, hogyan kapcsolódik össze a kéz- és lábtempó
- Utána próbálgattam egybe tolni, összerakni a mozgást. Ezt is lehet szakaszosan, tehát mintha szünet lenne két tempó között, csak végig csinálod.
- Ne törődj vele, ha az elején merev vagy, nyugodtan nyomjad erőből, az uszodában pillangózók többsége nem tud normálisan pillangózni, úgyhogy nem égeted be magad. :-D
- És soha ne feledd, hogy az úszás az emberbe kódolva van, azaz anélkül is, hogy ezeket tudatosan gyakorolnád, előbb utóbb úgy is ráéreznél. :-) A legtöbb ember nem úgy tanul meg pillangózni, ahogyan én tanultam, egyszerűen csak elkezdi csinálni, ahogy esik úgy puffan, és megtanulja...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!