Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » A úszás tényleg csodaszer a...

A úszás tényleg csodaszer a hátfájásra?

Figyelt kérdés

Nagyon hátfájós vagyok, egy óra sétálás is elég hogy elkezdjen fájni a hátam erősen es utana mar nem is múlik el csak ha vizszintbe leszek.

Voltam házi orvosnal aki úszni küldött de nem tudok meg irt fel fájdalom csillapítót de nem használt. Elmentem reumatologushoz röntgenen minden oke, talpbetétet irt fel szintén nem javult tőle. Viszont ő is mondta az úszást. Es most mar tényleg ra akarom szánni magam es megtanulni, aztán eljárni mert 23 évesen nem normális h ennyire faj.

Valóban jelentős változás várható majd vagy sokat az úszástól se fog javulni? Tapasztalatok?

2019. nov. 29. 04:14
 1/6 anonim ***** válasza:
0%
Az orvosok fejében el valami csodaként az úszás. Szerintük a rákot is gyógyítja...
2019. nov. 29. 06:24
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem csodaszer, a helyes tartást nem helyettesíti, de tapasztalatból mondom, hogy jót tesz a hátnak. Főleg a gyorsúszás és a hátúszás. Emellett azért szeretem, mert főleg futok, túrázok, és keresztedzésnek kiváló, hasonlóan erőnlét fejlesztő a futáshoz, miközben kíméli az ízületeket, ráadásul nagyobb aránybancmozgatja a felsőtestet, míg a futás az ellenkezője.
2019. nov. 29. 07:58
 3/6 anonim ***** válasza:
66%

Hátfájásra, amennyiben szervi baj nincs, minden csodaszer, ami edzi a mély hátizmokat.

Az úszással az a baj, hogy csak átmozgat, így a rendszeres úszás egy tüneti kezelés, de súlyzós edzéssel hosszútávra is rendbe lehet magad rakni. Persze csak ha szervi baj nincs!

2019. nov. 29. 09:08
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem hittem én sem ilyen hülyeségben, amíg ki nem próbáltam. Rendszeres úszás elég jól helyrehozza a hátat, bár itt írta valaki, hogy plussz súlyzós edzés, az nagyon kell a mélyizmok erősítésére. Javul a tartás, könnyebb minden, fájdalmak elmúlnak.
2019. nov. 29. 10:43
 5/6 anonim ***** válasza:
69%
Fájása válogatja. Nekem alsó, derékcsigolyás panaszaim voltak és az úszás kifejezetten ráerősített a fájdalomra. Szárazföldi gyógytornával sikerült megerősíteni a kritikus részt, utána már nem volt gond a vízben sem.
2019. nov. 29. 10:53
 6/6 anonim ***** válasza:

A porcok és izmok problémáit nem mutatja ki a röntgen csak az mri.

Menj egy részlegesre majd vissza a cd vel a neurológushoz és ha lokalizálva van a pontos probléma,akkor kezdheted az ahhoz illő gerinctornát.

2019. nov. 30. 19:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!