Tudnátok ajánlani szakirodalmat ami az úszással foglalkozik?
Minden féle sportról van manapság könyv. Futás, bringa, gyúrás, triatlon stb. De úszással foglalkozót nem találtam. Ez azért is meglepő (szerintem) mert mégiscsak az egyik legsikeresebb sportág magyarországon az úszás.
Olyan érdekelne ami alapokat, technikát, gyakorlatokat (drilleket) mutatná be. Különböző úszásnemek hibái, azok kijavítása. Esetleg példa edzéstervekkel, ilyesmi...
néhány könyv ebben a témában
Tóth Ákos: Úszás oktatása, sportági szakmódszertan. Semmelweis Egyetem Testnevelés és Sporttudományi Kar, Budapest, 2002
Tóth Ákos: Úszás - technika. Magyar Testnevelési Egyetem. Budapest, 1997
Tóth Ákos: A vízhez szoktatás. Az úszás oktatása. Sport, Budapest, 1989
Tóth Ákos.- Soós Csaba-Egressy János: Úszás: edzésmódszertan. Semmelweis Egyetem, 2007
Testnevelés- és Sporttudományi Kar. Budapest. 338 p.
Úszást könyvből tanulni?
Vannak bajok
Okos vagy...
Edzéselmélet, az mond valamit?
Autodidakta módon való tanulás mond valamit? Nem mindenki szereti, ha parancsolgat neki egy edző... Főleg, ha esze ágában sincs túlstresszelni a dolgot, vagy versenyezni. Az összes edző, oktató úgy viselkedik, mint ha olimpikont akarna kinevelni...
Kérdező. Rengeteg youtube csatorna van például, ajánlom a GoSwim- et, vagy a SkillsNTSwimming- et.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!