Úszás! Nagyon hamar kifáradok. Mit lehet tenni?
Figyelt kérdés
Hát nem vagyok valami testedzett ember, de azért annyira elpuhulva sem vagyok. Tavaly tanultam meg "úszni", de nagyon hamar kifáradok. A tüdőkapacitással nincs gond, mert pl vízalatt tovább birom, mint barátnőm, aki viszont simán leúszik 10x akkora távot is mint én. Mit tudnék csinálni, hogy tovább birjak úszni?2010. júl. 15. 14:58
2/8 anonim válasza:
én úgy szoktam csinálni, hogy mellúszásban csak minden második tempónál dugom ki a fejem, és nyugodtan lélegzem, lassú tempóval haladok
ne kapkodj, amikor úszol ne a sebességre menj hanem próbálj "relaxálva" úszni :)
3/8 anonim válasza:
Ússz többet.Ennyire egyszerű.És ne a barátnőd teljesítményéhez mérd magad hanem a sajátodhoz.mindig egy kicsivel kell többet kihozni magadból. Kitartás.:))
4/8 anonim válasza:
én se vagyok vlmi edzett, igazán megerőltetve magam 150méteren már lóg a nyelvem, de laza tempóban nem kapkodva tegnap leúsztam 6km-t (marhaunalmas volt xD)
5/8 anonim válasza:
Járj rendszeresen le, és mindig mikor kifáradsz, akkor kell még egy kicsit rátenni, és egyre többet fogsz bírni. (ez a sport)
6/8 anonim válasza:
csináld ugy hogy uszz csak hoszúakat és akkor tuti hogy jobban fogod birni elmész uszni és mindig usz legaláb egy 3-4 ezret és csináld ugy hogy 100métert uszol 3 csapásonként vezsl levegőt 100 at 5 levegővel és ha megyen akor mehet 7 csapásonként is edzés lehet hogy nagyon keményen hangzik de ha ezt megcsinálod heti 2-3 szer akkor egy hónap mulva simán leuszol egy 5000 méterestávot.
7/8 anonim válasza:
én is így kezdtem az edzést csak anyit hogy nekem menni kelet a többiek után mert mi ezt az edzés tervet használtam hogy felzárkozak a töbiekhez
mostan már le is hagyom őket
8/8 anonim válasza:
Dettó olyan voltam mint te. Az elején mindig meg kellett állnom, mert elfáradtam. Azután jártam heti 3x45 perces edzésekre, és már nyoma sincs a régebbi elfáradásnak. Egyébként már egy éve úszok, és kb. most van az az időszak amikor már nagyon jól nyomom az edzéseket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!