Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Úszás! Nagyon hamar kifáradok....

Úszás! Nagyon hamar kifáradok. Mit lehet tenni?

Figyelt kérdés
Hát nem vagyok valami testedzett ember, de azért annyira elpuhulva sem vagyok. Tavaly tanultam meg "úszni", de nagyon hamar kifáradok. A tüdőkapacitással nincs gond, mert pl vízalatt tovább birom, mint barátnőm, aki viszont simán leúszik 10x akkora távot is mint én. Mit tudnék csinálni, hogy tovább birjak úszni?
2010. júl. 15. 14:58
 1/8 anonim ***** válasza:
menj edzeni
2010. júl. 15. 15:01
 2/8 anonim válasza:

én úgy szoktam csinálni, hogy mellúszásban csak minden második tempónál dugom ki a fejem, és nyugodtan lélegzem, lassú tempóval haladok

ne kapkodj, amikor úszol ne a sebességre menj hanem próbálj "relaxálva" úszni :)

2010. júl. 15. 15:01
 3/8 anonim ***** válasza:
Ússz többet.Ennyire egyszerű.És ne a barátnőd teljesítményéhez mérd magad hanem a sajátodhoz.mindig egy kicsivel kell többet kihozni magadból. Kitartás.:))
2010. júl. 15. 15:02
 4/8 anonim ***** válasza:
én se vagyok vlmi edzett, igazán megerőltetve magam 150méteren már lóg a nyelvem, de laza tempóban nem kapkodva tegnap leúsztam 6km-t (marhaunalmas volt xD)
2010. júl. 15. 15:22
 5/8 anonim válasza:
Járj rendszeresen le, és mindig mikor kifáradsz, akkor kell még egy kicsit rátenni, és egyre többet fogsz bírni. (ez a sport)
2010. aug. 7. 21:56
 6/8 anonim válasza:
csináld ugy hogy uszz csak hoszúakat és akkor tuti hogy jobban fogod birni elmész uszni és mindig usz legaláb egy 3-4 ezret és csináld ugy hogy 100métert uszol 3 csapásonként vezsl levegőt 100 at 5 levegővel és ha megyen akor mehet 7 csapásonként is edzés lehet hogy nagyon keményen hangzik de ha ezt megcsinálod heti 2-3 szer akkor egy hónap mulva simán leuszol egy 5000 méterestávot.
2010. dec. 24. 10:46
 7/8 anonim válasza:

én is így kezdtem az edzést csak anyit hogy nekem menni kelet a többiek után mert mi ezt az edzés tervet használtam hogy felzárkozak a töbiekhez

mostan már le is hagyom őket

2010. dec. 24. 10:48
 8/8 anonim válasza:
Dettó olyan voltam mint te. Az elején mindig meg kellett állnom, mert elfáradtam. Azután jártam heti 3x45 perces edzésekre, és már nyoma sincs a régebbi elfáradásnak. Egyébként már egy éve úszok, és kb. most van az az időszak amikor már nagyon jól nyomom az edzéseket.
2012. jún. 22. 11:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!