Szerintetek ki a tehetségesebb F1 pilóta csapatonként lebontva?
Szerintem:
Mercedes: Hamilton
Ferrari: Vettel
Williams: Bottas
Red Bull: Ricciardo
Force India: Hülkenberg
Lotus: Maldonado (Tudom ezzel valószínűleg senki se fog egyet érteni velem. Sok hülyeséget csinál Maldonaldo, de viszont pokoli gyors)
Torro Rosso: Sainz
Sauber: Nasr
McLaren: Button (Alonso is messze a mezőny egyik legjobb pilótája, de Button-t egy kicsivel tehetségesebbnek tartom)
Manor: Rossi
Kimi is nagyon tehetséges, csak már jóval "kopottabb" mint Vettel, aki még nem érte el a csúcsteljesítményét. Ha ma a 2000-es években látott Kimit látnánk, nehezebb lenne dönteni.
Szerintem Verstappen már többször bizonyította a tehetségét idén, mint Sainz. Belőle inkább kinézem, hogy a jövő bajnoka lesz.
Button és Alonso nagyon hasonló karakterű versenyzők, közülük nem tudok választani.
A többivel egyetértek.
Williams: Massa
McLaren: Alonso
A többis stimt.
A fentebbi cukimisnek a vodkás tag soha nem volt nagy szám, csak űrhajót toltak alá akkor ment de egyébként mindenki elverte aki arra járt.
Sainz annyira tehetséges, hogy ezt az évet leszámítva soha nem fog F1-es kocsit vezetni. 12 pont vs 32 Verstappennek. Ráadásul ugyanazzal a kocsival akkor előzi meg, amikor csak akarja.
Buttont nagyon bírom, jófej, de nem ér fel Alonsohoz. Alo egy külön kategória. csak Vettelt, meg Hamiltont tudom hozzá hasonlítani. Button inkább "csak" Raikonnen, meg Massa kategória.
Bottas az egyik legnagyobb csalódás idén.nem képes legyőzni Massát. És Massa a balesete óta nem a régi. szóval Bottas csak a Massa light színvonalat képes hozni. kevés. Nem véletlen, hogy nem kellett a Ferrarinak.
Maldonado. LOL. a srácot futamra nézőnek sem engednék be a PDVSA milliói nélkül. Egyáltalán nem gyors. Ha jelenlegi mezőny fele biztos gyorsabb nála. De neki van szponzora. ha kicsit jobban utánanézel, az összes csapattársa elverte. Grosjean, Bottas, Barichello sokkal jobb nála. Egyedül szerencsétlen Brúno Sennát tudta megverni, 31-45 re. De ha kitrimmeled a szezont, hogy a kiugró adatok ne torzítsák, mert bemákolt egy győzelmet, akkor már kikap Sennától is. Ugyanis senna 10 futamon volt pontszerző, míg maldonado csak öt futamon. Ha elveszed a legjobb eredményüket, 20-23-ra nyer Senna... Ezért Maldonado nem hogy tehetséges, ő a legszarabb pilóta jelenleg a forma1-ben. csakhát ugye 40 millát hoz évente.
Azért nem mondanám, hogy Maldonado a legrosszabb, én azt a győzelmet nem láttam, de rengetegszer láttam elől, csak az a baj vele, hogy forrófejű, sok balhéban benne van. 2012-be egyértelműen jobb volt mint Senna, rendszeresen látni lehetett jó pozíciókba, olyan, hogy van egyáltalán, hogy bemákolt győzelem? Még ha káoszfutam lett volna... de nem annyi, hogy ha nem büntetik meg Hamiltont valószínűleg csak 2. Maldonado tehetséges, csak nem tudja összeszedni magát fejben, a teljesítménye is szétszórt, nem véletlen, hogy egyik pályán futamot nyer, a többin pedig akár hátul kocog. A legrosszabb szerintem vagy valamelyik Manor-os, vagy esetleg Ericsson, de szerintem Nasr se nagy szám, vagy Sainz. Utóbbi 2 ezek közül a legjobb, az ő szintjükön szerintem van Maldonado, Webber-Bottas-Barrichello olyan erős középpilóták, tőlük rosszabb valamivel, ő egy közép- gyenge közép pilóta.
Amúgy, kb. én is így gondolom:
Merci: Hamilton
Ferrari: Az idei teljesítmény alapján Vettel, de Raikkönen egyrészt peches, akkor már lenne esélye arra, hogy egy lapon említsük vele, ha nem lenne mindig valami probléma, másrészt pedig nem fekszik neki a turbó, 14-be nagyon nem tudták ráállítani a kocsit, de idén se ment teljesen, szóval szerintem Raikkönen nagyobb tehetség, de most Vettelé a pálya, sajnos.
Williams: Háát.. elég hasonló szint, talán Bottas jobb.
Red Bull: Ricciardo
Force India: Hülkenberg
Lotus: Grosjean
Torro Rosso: Verstappen
Sauber: Nasr
McLaren: ALONSO, csak is ALONSO, ha 5x világbajnok lenne az se lenne számára érdemtelen, olyan teljesítményt lerakott már az asztalra, Button pedig még azt az 1 címét sem érdemelte meg, mert legalább szerezte volna meg gond nélkül, ha így az ölébe hullott a lehetőség, erre ő kapta a pofonokat az erős közép, veterán csapattárstól és az év második felébe szinte egy olyan teljesítménye nem volt ami alapján VB címet érdemelne, ahogy egy kicsit összeért a mezőny eltűnt a sűrűjében... Buttont ne említsük már egy lapon Alonso-val, előbbi is tehetséges, de azért Alonso a Forma 1 egyik legnagyobb csúcsán van, ő már a teteje...
Manor: Van ilyen csapat?
nincs igazad. maldonado győzelme pont az év eleji gumikavarás egyik következménye volt, amikor az első futamot 7 különböző versenyző nyerte. szerencséje volt maldonadonak. Amúgy az egész évet tekintve, húsz futamból 2szer mindketten kiestek, viszont a maradék 18 futamon senna 11szer megverte Maldonadót.
Érted, Bruno Senna. Hol van ő ma már? ott ahol maldonadonak is kéne lennie...
Amúgy, ha a legjobb eredményeket vesszük figyelembe, akkor ott van perez, akinek több dobogós helyezése van, mint hülkenbergnek. neki van négy. Hülkenbergnek egyse. És FI-vel, meg a Sauberrel csinálta őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!