Miért lett ilyen unalmas a Formula-1?
Szerintem nagyon egyszerű: mert az FIA tönkreteszi szar szabályokkal: DRS, ostoba és néha nevetségesen szigorú büntetések, következetlenség a bírák részéről, vacak gumik, nincs tankolás. Én konkrétan vérlázítónak tartom a mostani F1-es helyzetet. A FIA emberei néha úgy tűnik, alkalmatlanok arra, amiért ott vannak. Annyira szánalmas lett a büntető rendszer és az, ahogy egyik-másik embernek osztanak büntit, a másiknak nem. Úgy játszadoznak a háttérben, ahogy akarnak, ez már nem a versenyzésről szól.
És amiket jövőre bevezettek új szabályok... nevetséges, teljesen komolytalanná teszik a sportot. Dupla pontok az utolsó versenyre? Mi ez a baromság?! Ahelyett, hogy versenyzés lenne, ilyen mesterkélt módon akarják izgalmasabbá tenni az véghajrát.
És bár nem vagyok Red Bull vagy Vettel párti, sőt, nem szeretem őket, Webber volt az, akit kedveltem a Red Bullnál, úgy gondolom, se Vettel, se a Red Bull nem tehet róla, hogy ennyire szar lett az F1. Azért Schumi idejében is sokkal izgalmasabb volt, hiába nyert annyit, mégis volt verseny, még ha nem is az első helyért. De mára már unalmas vonatozás van, gyorsan fogyó gumik, rossz döntések, és elfogadhatatlan gumi változtatás év közben. Ez a gumis dolog nem történhet meg mégegyszer, az az egy is sok volt, értékelhetetlenné tette a szezont számomra, mert ezzel beleszóltak mesterségesen az erő sorrendbe is.
90-es évek közepétől követem az F1-et, imádtam, mindig izgatottan vártam az új idényt, de kezdek kiábrándulni belőle.
Miért unalmas?
-pontrendszer
-Pirelli
-KERS
-DRS
Semmi köze Vettelhez
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!